DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Grosjean: Az esőgumikkal egyenesen sem lehet menni

A nedves pályára való abroncsok mielőbbi átalakítását követeli Romain Grosjean, aki már a verseny előtt balesetet szenvedett velük. Különösen aggasztónak tartja, hogy Raikkönen alatt az egyenesben csúszott meg a Ferrari.

A Brazil Nagydíj már az első 20 kör alatt is hozott néhány rendkívüli eseményt, hiszen a piros zászló belengetése előtt Romain Grosjean, Marcus Ericsson és Kimi Raikkönen is alaposan összetörte az autóját a vizes pályán. A francia és a finn ráadásul a kék oldalfalú extrém esőgumikon csúsztak ki, amit a Haas pilótája nagyon aggasztónak tart, hiszen ezeknek a gumiknak elvileg ennél nagyobb vízmennyiséget is tudniuk kellene kezelni.

CxJ-R_OXEAAFGVt



„Így leszünk hősből balfékek 24 óra alatt” - kezdte Grosjean, aki a 7. helyről kezdhette volna meg a futamot, de végül nem jutott el a rajtrácsra. „Sajnálom a srácokat, akik remekül dolgoztak ezen a hétvégén, és remek rajtpozíciónk volt. Nem is tudom, hogy mi történt. Csak kivezető köröket teljesítettem, egyáltalán nem feszegettem a határokat, aztán egyszer csak kipörögtek a hátsó kerekeim és kicsúsztam. Semmit nem tudtam tenni. Őszintén szólva nem tudom, hogy mi ez az egész. De már két másik versenyző is ugyanígy járt, szóval javítanunk kellene az esőgumik minőségén. Az én esetem volt különösen furcsa, hiszen alig nyomtam a gázt.”

„Az extrém esőgumi nagyon rossz abroncs, egyáltalán nincs tapadása. Hatalmas kockázattal jár, amikor ezeken kell versenyeznünk, mert adott körülmények között ugyan tényleg gyorsabbak, viszont egyenesben sem lehet velük kontrollálni az autót.”

Ericsson, aki intermediate gumikon törte össze a Saubert, a következőképpen véleményezte az abroncshelyzetet: „Mintha nem is lenne különbség az interek és az extrém esőgumik között, hiszen mindkettő láthattuk csúszkálni az autókat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: