DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Rendkívüli jelentés: Biztosan esni fog vasárnap

Az F1 hivatalos időjárás-előrejelző partnere olyan komoly változásokat észlelt a várható hétvégi körülményekben, hogy egy újabb közleményt küldött ki, felhívva a figyelmet az esőkabátok szükségére.

Noha már a héten elején kiadott jelentés is előrevetítette, hogy előfordulhat csapadék a nagydíj három napja során Interlagosban, a hétvégébe belépve az Ubimet már pontosabb adatokkal rendelkezik, amelyeket egy új dokumentumban összegzett. Eszerint egész vasárnap folyamán esély van az esőre a pálya felett, így pedig nagyon valószínű, hogy a Brazil Nagydíj futama során is fognak vizes pályával találkozni a pilóták.

„A versenynap borult és csapadékos körülményeket hoz. A nap során igen magas az eső valószínűsége. Gyenge, időszakos eső várható a délelőtti órákban, sűrűbb és erősebb intenzitású pedig a délután folyamán. Ezt gyenge és középerős délkeleti szelek kísérik, a hőmérséklet pedig 20°C körül alakul” - áll az Ubimet közleményében.

Egyébként szombat reggel is borult égboltra és nedves utakra ébredt Interlagos az éjjeli esőzés következményeként, így még az időmérő napjára sem garantált, hogy végig slick gumikon körözhet majd a mezőny. 



CxDYZ_9XcAAa8Z2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: