DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Mercedes áthelyeztette a bokszát

A pénteki edzések után mindkét Mercedes-pilóta arra panaszkodott, hogy a garázs előtt megállva folyamatosan bukkanókra hajtanak, ezért kérelmet nyújtottak be az FIA-hoz annak érdekében, hogy előrébb helyezhessék a bokszukat.

Nico Rosberg és Lewis Hamilton (akik ebben a sorrendben végeztek az élen a Brazil Nagydíj harmadik edzésén) egyaránt kellemetlenül érezte magát, amikor a Mercedes garázsához megérkezve, valamint onnan elindulva át kellett hajtaniuk egy aszfalt-egyenetlenségen. A Motorsport.com információi szerint a Mercedes technikai igazgatója, Paddy Lowe, valamint a gárda sportigazgatója, Ron Meadows megkereste Charlie Whitingot, az FIA versenyigazgatóját a pénteki nap során annak érdekében, hogy lehet-e valamit tenni ezekkel a bukkanókkal, elkerülve az időmérőn, vagy akár a versenyen felmerülő bonyodalmakat.



A Mercedes azt szerette volna elérni, hogy a bokszokat (tehát ahol megállnak az autók a garázs előtt) előrébb költöztessék - így Rosbergnek és Hamiltonnak sem lenne volna problémája a szerelők melletti megállással. Whiting engedélyt adott a csapatnak arra, hogy öt méterrel a bokszutca végéhez közelebb vigye saját bokszát, de ennek végrehajtásához a többi csapat beleegyezésére is szükség volt.

A Motorsport.com úgy tudja, hogy egy csapat nemet mondott a kérésre, a Ferrari bokszát viszont négy, a Williamsét három, a Red Bullét pedig két méterrel tolták el annak érdekében, hogy legyen helye a Mercedesnek sima aszfalton dolgozni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: