DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ocon igazolása „a tehetség diadala a pénz felett”

A legnépszerűbb középcsapat 2017-es ülése is elkelt, amikor csütörtök délután a Force India megerősítette Esteban Ocon érkezését. A francia persze a Mercedes közbenjárására léphetett feljebb, de senki sem vitatja, hogy megérdemli a helyét.

A 20 éves pilóta az istálló történetének legfiatalabb versenyzője lesz a jövő márciusi szezonnyitón, ám a személyzet számára mégsem lesz ismeretlen Ocon, aki tavaly már tesztelhetett is velük a szezon közben. A Force India a Mercedesszel meglévő partnersége révén többször adott már lehetőséget a stuttgartiak pilótáinak, és így lesz ez most is, viszont a csapatfőnök Vijay Mallyának ezúttal sincs kétsége afelől, hogy minden fél jól jár majd a megállapodással.

Ocon Sergio Perezhez csatlakozik majd az idei szezon végeztével, így az istálló megfiatalított pilótapárosa révén új lendülettel, megváltozott dinamikával készülhet 2017-re.

jm1523ju64



„Nagyon izgatott vagyok, amiért csatlakozhatok a Sahara Force Indiához” - nyilatkozta a francia. „Máris elég jól ismerem a csapatot, hiszen tavaly a tesztpilótájuk voltam, így már várom, hogy ismét együtt dolgozhassak mindenkivel Silverstone-ban. Még mindig viszonylag új vagyok a Formula-1-ben, de a Manornál eltöltött fél szezonom értékes tapasztalatot jelentett, és felkészültnek érzem magam az új kihívásra. A következő pár hónapom meglehetősen sűrű lesz, hiszen mindent meg fogok tenni a lehető legjobb felkészülés érdekében. Egész életemben ezért a célért küzdöttem, ezért az a szándékom, hogy két kézzel megragadom a lehetőséget, hogy olyan eredményeket szállíthassak, amelyeket a csapat elvár.”

A Force India közleményében az Ocont pártfogoló Toto Wolff is megszólalt, aki szerint üdvözítő, hogy az alsóbb kategóriák legjobbjai mostanság rendre helyet találnak maguknak az F1-ben. A Mercedes fiatal reménysége az F3 Eb-t és a GP3-at nyerte meg az elmúlt két szezon során.

„Az utánpótlás-kategóriákból Esteban rendelkezik a legkiválóbb előmenetellel, és az autón kívül is kivételes egyéniség. A Force India már a múltban is szívesen dolgozott együtt fiatal versenyzőkkel, és ismét megmutatták bátorságukat azzal, hogy a szárnyaik alá vették Estebant. A Formula-1 számára pozitív fejlemény, hogy a tehetség diadalmaskodik a pénz felett, és ennek következményeként az előttünk álló években a legjobb fiatal növendékek fognak küzdeni az F1 csúcsának meghódításáért” - nyilatkozta a Mercedes sportigazgatója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: