DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hivatalos: Teljes a Renault pilótapárosa!

Néhány órával azt követően, hogy a sajtóban kiszivárgott a Renault második 2017-es pilótájának neve, a csapat megerősítette, ki lesz Nico Hülkenberg csapattársa.

Néhány hónapja a többség még arra sem mert volna komoly összegben fogadni, hogy a Renault bármelyik pilótája maradhat 2017-ben a helyén, de ha választani kellett volna közülük, akkor is Kevin Magnussent tartják esélyesebbnek. A helyzet nagyot fordult azóta: a Renault Sport Formula One Team szerdán bejelentette, Jolyon Palmer marad az istálló színeiben.

„Rendkívül boldog vagyok, hogy második szezonban is a Renault-nál versenyezhetek, és alig várom, hogy a pályán hálálhassam meg a csapat belém helyezett hitét. Mivel 2015 óta Enstone-ban dolgozom, átlátom, milyen fejlődésen esett át az infrastruktúra idén, épp ezért ugyanolyan izgatottam várom 2017-et és az új autókat, mint a csapat. Meredek tanulási görbét írtam le a Formula-1-ben, és tudom, jobban teljesítek, mint valaha, és még sok minden rejlik bennem” – idézi a Renault közleménye Palmert.



A csapat egy régi és egy új versenyzővel folytatja a megkezdett utat: Jolyon Palmer képviseli a folytonosságot, Nico Hülkenberg pedig a Force Indiától csatlakozik hozzá – vélhetően utóbbitól számítanak az erős eredményekre. A Renault visszatérő szezonja nem úgy alakult, ahogyan sokan számítottak rá, a konstruktőri világbajnokság 9. helyén állnak 8 ponttal, melyből egyet szerzett Palmer, Malajziában.

A csapattól távozó Kevin Magnussen minden bizonnyal a Haas istállónál versenyez jövőre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: