DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mekkora az esély egy újabb esős Brazil Nagydíjra?

Nagy a valószínűség a záporok, akár zivatar kialakulására a hétvégén Interlagosban. Emellett a hőmérséklet folyamatosan csökkenni fog a nagydíj során.

A hét minden napján 27 Celsius fok körüli hőmérséklet várható Sao Paulóban, pénteken, a szabadedzések napján azonban lejjebb csúszik a hőmérő higanyszála, 23-25 fokra, mivel a délire forduló szél hidegebb levegőt fúj a nagyváros irányába. Nagy a valószínűsége a Brazil Nagydíjon gyakran megjelenő csapadéknak is, zápor vagy zivatar alakulhat ki az F1 időjárás-előrejelzéséről gondoskodó Ubimet szerint.



Szombatra 21-23 fok csúcshőmérséklet, viszonylag hűvös és felhős időjárás, valamint az eső mérsékelt valószínűsége lesz jellemző. A délkeleti szél tovább csökkenti a hidegérzetet. Vasárnap szintén marad a felhős égbolt, a hőmérséklet 20-22 Celsius között marad, és az eső valószínűsége szintén nem zárható ki.

Az eső és a Brazil Nagydíj rendszerint kéz a kézben jár: a 2004 óta október végén, novemberben tartott versenyt számos alkalommal nehezítették a vizes körülmények. A többségnek vélhetően a 2008-as futam ugrik be elsőként, utoljára pedig 2013-ban hullt jelentős mennyiségű csapadék, az időmérőn. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: