DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Mercedes ettől nem is kívánhatna többet

A brackley-i alakulat a hibrid éra harmadik évében is megállíthatatlannak bizonyult, annak ellenére, hogy nem voltak annyira eredményesek, mint az elmúlt F1-es szezonban.

Persze a „nem voltak annyira eredményesek”-kifejezés olyan banális dolgokat takar, mint a megszerzett pontok mennyisége, vagy az egy szezonon belüli kettős győzelmek, a lényeg azonban változatlan maradt: a Mercedes idén harmadik alkalommal is elhódította a konstruktőri trófeát, és év végén ismét egyik pilótájuk fejére kerül majd az egyéni bajnoki címért járó korona. A gárda idén eddig 679 pontot gyűjtött, ami 24-gyel kevesebb, mint a tavalyi év hasonló szakaszában. 2015-ben, 19 hétvége alatt tizenötször hódították el az első rajtsort, ami idén csak tizenkétszer sikerült, de kettős győzelmek tekintetében is elmaradnak, hiszen idén hat alkalommal értek így célba, míg tavaly ennek a dupláját tudták felmutatni.



„Azt hiszen, mindent kihoztunk a teljesítményünkből, ami normális egy azonos szabályokon alapuló érában, és amikor ez történik, minden más lényegtelen lesz” - idézte Toto Wolffot, a Mercedes motorsport-igazgatóját a Motorsport.com. „Itt tartunk jelenleg, így minden részletre figyelnünk kell.” Az osztrák korábban kritizálta a szabályalkotókat a 2017-es aerodinamikai módosításokért, hiszen szerinte ez csak növelni fogja a távolságot a csapatok között, mintsem csökkenteni. „Teljesítmény tekintetében nem volt olyan domináns a szezonunk, mint tavaly, ez pedig alátámasztja, hogy a szabályok stabilitása esetén szorosabbá válik a mezőny.”

„Mindig is azon a véleményen voltunk, hogy hagyjuk, a szabályok hadd forrják ki magukat, és amellett, hogy kisebbek lesznek a különbségek, a versenyek is jobbak lesznek majd. De valaki úgy döntött, hogy jövőre teljesen új szabályok jönnek, így pedig vissza fogunk térni a régi kerékvágásba” - tette hozzá Wolff, aki minden lehetőséget meg szeretne adni pilótái számára, hogy a hátralévő két futam során igazságosan döntsenek maguk között a világbajnoki cím sorsáról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: