DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Stroll húzhatja ki a csávából a Kanadai Nagydíjat

Bár az előzetes versenynaptárban feltételes módban szerepel a Kanadai Nagydíj, a verseny promótere szerint minden probléma elhárult a rendezés elől - ráadásul a Williams újonca is fokozhatja az érdeklődést.

A Német és Brazil Nagydíjak mellett a kanadai versenyt is csillaggal jelölték meg a 2017-es, előzetes versenynaptárban - ennek egyik oka, hogy a szerződésben vállalt fejlesztési munkálatok (például a garázsok modernizálása) nem a tervezett ütemben haladnak. A futam promótere, Francois Dumontier úgy véli, hogy a közelmúltban Montreal polgármesterével, és Bernie Ecclestone-nal folytatott megbeszélései sikeresnek bizonyultak.



„Annyit mondhatok, hogy hamarosan bejelentjük: minden rendben van, és meg fog indulni a jegyértékesítés a következő versenyre” - mondta a kanadai az Autosportnak. „Hossz távban gondolkozunk, mert így sokkal könnyebb tervezni a jövőt illetően. Folyamatosan tárgyaltunk, hamarosan pedig mindez mögöttünk lesz.” Amikor megkérdezték Dumontier-t, hogy milyen problémák hátráltatták a megegyezést, ezt mondta: „Több dologról is szó volt, nem konkrétan egy valamiről. Az egyik ilyen a garázsok voltak, hiszen eredetileg 2017-re terveztük volna, jelenlegi állás szerint viszont 2019-re lesz kész. Most én, a város, Bernie, és minden résztvevő azonos állásponton vagyunk, néhány napon közül pedig elkezdjük a jegyértékesítést.”

Dumontier elmondta, hogy Lance Stroll debütálása - akinek 2017-es szerepvállalását a héten jelentette be a Williams - növelheti az érdeklődést a verseny iránt. „Amióta elkezdődtek a pletykák, folyamatosan csörög a telefon az irodában. Biztos vagyok benne, hogy a rajongók támogatni fogják Lance-t - nézzük csak meg Belgiumot, ahol ebben az évben Max Verstappen miatt egekbe szökött az érdeklődés. Reméljük, hasonló lesz a helyzet Montrealban. A mi nézőink ismerik a versenyzést, hosszú ideje itt vannak, és itt lesznek a jövőben is. Bízom benne, hogy ez nem csak a Forma-1, hanem általánosságban a versenyzés népszerűbbé válásában is segít majd Quebecben és Kanadában.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: