DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hülkenberg: Mintha Hamiltonhoz igazítanák a szabályt

A pilótákat nem győzte meg az indoklás, miért úszta meg a világbajnok a büntetést Mexikóban kanyarlevágásért. Nico Hülkenberg szerint a győzelem bizonyítja, a brit nem is igazán akart megállni.

Megosztó eseményekben nem volt hiány az egy héttel ezelőtti Mexikói Nagydíjon, ahol nem csupán az utolsó körök generáltak vitatémát, hanem a legelső is - épp az utolsó körök történéseinek fényében. Max Verstappen ugyanis 5 másodperces büntetést kapott kanyarlevágásért, Lewis Hamilton azonban megúszta ugyanezt az elején, holott szemmel látható előnyt szerzett vele.



Az első kör kavarodásában általában kevésbé szigorúak a versenyfelügyelők, a telemetria szerint Hamilton elvett a gázból, mikor visszatért a pályára, ráadásul a rövidesen érkező biztonsági autó megszüntette előnyét. Vannak azonban pilóták, akik így sincsenek meggyőzve arról, hogy a brit nem érdemelt volna büntetést. Nico Hülkenberget különösen meglepte ez a fejlemény.

„Nagyon furcsa, ami Lewisszal történt a rajtnál. Úgy értem, hogy ha ez nem számít előnyszerzésnek, akkor mi? Ha kavicságy vagy fal lett volna ott, nagy bajba kerül” - idézi a motorsport.com Hülkenberget, aki maga is abba a táborba tartozik, mely szerint a hibákat jobban büntető bukótereket kell kialakítani.

„Nem is tudom, kicsit olyan, mintha hozzá igazították volna a szabályt. Ha széttaposod a fékeket, akkor azok úgy is maradnak a verseny végéig. Ehhez képest meglepő, hogy mégis nyert. Az igazat megvallva akkor nem nagyon foglalkoztam ezzel, hiszen a saját versenyem futottam, ilyenkor nem törődsz mással. Utólag viszont meglepődtem, hogy nem történt semmi, amit vizsgálni kellett volna.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: