DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„A McLaren el fogja veszíteni Alonsót”

Így vélekedik a wokingiak korábbi csapatmenedzsere, Jo Ramirez, akinek afelől is kétségei vannak, hogy volt munkaadója a szabályváltozások után az F1-es élmezőnybe kerül majd.

A McLarennek nagyot sikerült előrelépnie 2015-höz képest, ám - ha lehet hinni neki - ez sem győzte meg Jenson Buttont arról, hogy 2017-ben eredményes szezon várhat a csapatra. A wokingiak másik bajnoka, Fernando Alonso a fedélzeten maradt, ám a spanyol többször is kifejtette, hogy ha nem hozzák lázba az új specifikációjú autók, jövőre búcsút int a sportágnak. Persze ha a McLaren egy csapásra világbajnoki esélyessé válik, talán megelégszik egy kevesebb kihívást jelentő géppel is, a csapat 1984 és 2001 között regnáló menedzsere, Jo Ramirez viszont úgy vélekedik, hogy ez jövőre nem fog megtörténni.



„A McLaren fejlődése hiába jó, még mindig fájdalmas és lassú, és ha így folytatják további szponzorokat fognak veszíteni, és Fernando Alonsónak is búcsút inthetnek” - nyilatkozta a szakember a spanyol AS-nek. „Egyre kezd fáradni, és ebben az esetben nem történhet más egy olyan pilóta esetében, aki győzni akar. Nem hinném, hogy a következő évnél tovább fog várni. Egy éve azt mondtam, hogy Fernando jelenleg olyan pilóta, aki versenyképtelen csapatnál vesztegeti az idejét. Kicsit hasonló a helyzet ahhoz, mint amikor a Ferrarinál versenyzett.”

A mexikói kitért a McLaren 2017-es győzelmi esélyeire is. „Hogy a McLaren visszatér-e a győzelemhez? Nem tudom, csak remélem, bár az előbb azt mondtam, hogy a szponzorok távoznak tőlük… tudják, győzelem nélkül nehéz az üzlet. Némi fejlődés azért látszott rajtuk, s bár Mexikóban nem volt a legerősebb a motoruk, inkább Abu Dhabira koncentráltak. Ami 2017-et illeti, esélyük nyílhat a bajnoki cím megszerzésére, de hogy őszinte legyek, kicsit komplikált a helyzetük. Ha nem sikerül felállniuk jövőre, az fogja jelenteni az utolsó esélyt a McLaren számára. Számomra ez az egész nem a motor hibája - persze nem világverő termékről van szó, de a karosszéria sem az. A siker kulcsa abban rejlik, hogy a Honda és a McLaren sokkal szorosabban dolgozzon együtt, valamint hogy minden áron megtartsák Alonsót” - tette hozzá Ramirez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: