DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Red Bull nem sírja vissza a Vettel-Webber párost

Bár most is egy fiatal és egy tapasztaltabb pilóta feszül egymásnak a Red Bullnál, Helmut Marko szerint sokkal jobb a hangulat a csapatban, mint Sebastian Vettel és Mark Webber harca idején.

Vettel és Webber 2009 és 2013 között versenyzett egymás mellett a Red Bullnál, ez alatt az idő alatt pedig nem maradtak el a házon belüli összezörrenések sem. Számunkra a 2010-es, törökországi incidens, valamint a 2013-as, malajziai, Multi 21-féle csapatutasítás lehet a legemlékezetesebb - akkor Webber szezon végén úgy döntött, hogy szögre akasztja bukósisakját. Azóta sok víz lefolyt már a Dunán, és jelenleg az F1-ben hatodik szezonját teljesítő Daniel Ricciardo, valamint a másodéves Max Verstappen versenyez a Red Bullnál.



A páros kapcsolata egészen jónak nevezhető, de mindenki kíváncsian várja 2017-et, hiszen a legtöbben úgy tippelik, hogy a Red Bull fog kijönni a legjobban a szabályváltozásokból - ebben az esetben pedig a hangulat is feszültebbé válhat Milton Keynes-ben, akárcsak néhány évvel ezelőtt. „Soha nem jöttek ki jól egymással” - utalt Helmut Marko Vettelre és Webberre az Auto Motor und Sportnak. „Általában két külön csapatként harcoltak egymással, amely meggátolta a további előrelépést.”

„Most az egész légkör barátságosabb, nagyon örülünk, hogy ilyen pilótáink vannak - két olyan versenyző, akik tisztelik a másikat. Ricciardo olyasmi, mint valami vezér - miért tud ilyen könnyen bánni egy olyan fiatal pilótával, aki a babérjaira tör? Nagyon okos srác, tudja, hogy milyen teljesítményre van szüksége. Minden adat érdekli, verseny közben is folyamatosan érdeklődik az ideje felől, hogy hol veszít Verstappenhez képest. Ez segít neki abban, hogy előhozza a tartalékait - nem úgy, mint Vettel és Webber esetében” - tette hozzá Marko, aki a Red Bull pilótaprogramjában az alfahím szerepét játszó Pierre Gasly felé is volt egy-két szava.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: