DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Mennyit bírnak a szuperlágyak Mexikóban?

Erre a kérdésre adott választ Jenson Button. A brit veterán szerint nagyon kevés ideig alkalmasak versenyzésre a Mexikóba hozott gumikeverékek, de talán éppen ez hozhat izgalmakat a futamon.

A mexikói pálya tavaly nagyon nem feküdt a McLarennek, az időmérő edzésen kiderül, hol áll valójában a wokingi alakulat. Most azonban nemcsak nekik vannak problémáik, hanem szinte mindenkinek – a versenyzők egyébként tavaly is szenvedtek az alacsony tapadásszint miatt. Jenson Button adott hangot a hihetetlenül gyors gumikopásnak.

A brit pilóta a keverékek elemzésével kezdte gondolatait: „Nagyon gyorsan kopnak a szuperlágyak. A lágyakat nem igazán tudom. De a másik, a verseny kezdetétől négy vagy öt kört bír, és ennyi, ki is jöhetünk új gumiért.”

 button-mexiko-szabadedzes-2016



Button szerint nehéz verseny vár rájuk vasárnap: „Ez mindenkinél így van. Most az egyensúlyon dolgozunk. Nem hiszem, hogy valaha is jó lesz ez itt ilyen alacsony tapadásnál, de dolgozunk rajta még, hogy legalább egy kicsivel jobb legyen. A hosszú etapok elég nehezek lesznek.”

A McLaren-Honda versenyzője elmondta, melyik gumit preferálja a legjobban: „A közepes keverék bírja a legtovább. Még nem láttunk rajta szemcsésedést sem, ezzel viszont nem azt akarom mondani, hogy ez egy jó gumi, hanem jobb, mint a másik kettő. Kevésbé rossz. Ilyen alacsony tapadásnál még ez a legjobb. A szuperlágyak 1 kör után kopni kezdenek. Kemény lesz, de ez ad egy kis izgalmat a futam kezdetéhez.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: