DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Jobban figyelnek a szurkolók a kiscsapatra?

Wehrlein állítása legalábbis ez. A német szerint mióta Esteban Ocon a csapattársa, sokkal jobban figyelemmel követik kettejük küzdelmét, mint akkor, amikor Rio Haryanto volt a Manor másik pilótája.

A németet nemrég szóba hozták a Force Indiával is, de ő egyelőre csak a Manorra, és a csapatnál folytatott belharcra figyel.

Wehrlein szerint több figyelmet kap a brit istálló, mióta a francia versenyző a csapattársa: „Mindenek előtt, le kell szögeznem, szeretem, ha van rajtam egy kis nyomás. Az Oconnal való rivalizálás rendkívül izgalmas. Úgy érzem, az emberek jobban figyelik a csatánkat, mint azelőtt Rióét és az enyémet, ami szintén jó dolog.”

 wehrlein-austin-futam-2016



A Manor pilótája általában megpróbál fejlődni csapattársai tudásából: „Természetesen próbáltam figyelni, hogy mit csinál másképpen, vagy azt, hogy mik az erősségei, és tanultam tőle, ahogyan Riótól is ellestem egy-két dolgot.”

A fiatal német elmondta, mik a céljai a nagydíjakon: „De természetesen leginkább a saját munkámra koncentrálok, és arra, hogy javuljon a vezetési stílusom. Emellett az autó beállítását is tanulni kell még, és a cél, hogy mindig a maximális teljesítményt hozzam ki a hétvégéből.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: