DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hoppá: Ricciardo támogatja Ecclestone falas ötletét!

Az F1 első embere szerdán megkondította buta szabályok harangját, Daniel Ricciardo nyilatkozata viszont azt sugallja, mégsem teljesen légből kapott ostobaság az egész.

Való igaz, hogy a Forma-1 még a tíz évvel ezelőtti állapotához képest is biztonságosabbá vált, a veszélyfaktort soha nem lehet teljesen kizárni a sportágból. Bernie Ecclestsone-tól rég hallottunk már a száguldó cirkuszt megreformáló „nagyszerű” ötletei közül, legutóbb azzal verte ki a biztosítékot a pilótáknál, hogy falakat építene a kanyarokba, megakadályozva ezzel a pálya kiszélesítését. Nico Rosberg és Sergio Perez is úgy véli, hogy inkább más területeken kellene változtatni, Carlos Sainz szerint azonban a mai aszfaltcsíkok nagy része nem bosszulja meg a hibákat.



A spanyollal ért egyet Daniel Ricciardo is, aki tovább ment, és támogatná Ecclestone ötletét. „Szerintem a falak nagyszerűen lennének” - idézte az ausztrált a Motorsport.com. „Nekem tetszik az ötlet, mert a falak tartós akadályt képeznének. Emlékezzünk csak Lewisra Monacóban, amikor ellenem védekezett, és átvágta a sikánt. Ha ott fal van, én nyerem a versenyt. Egyáltalán nem rajongok a túlzottan nagy terekért. Legalább legyen ott valami, ami visszatart. Ez így nem izgalmas, én az utcai pályákat szeretem igazán.”

A pálya kiszélesítése, és annak megakadályozása nyáron, különösen az Osztrák Nagydíjon volt példa a paddockban, hiszen Max Verstappen, Nico Rosberg és Danyiil Kvjat is amiatt szenvedett balesetet az edzéseken, mert a vadonatúj rázókövek túlzottan nagy terhelést róttak az autók felfüggesztéseire. „A versenyzői eligazításon folyamatosan beszélünk róla, hogy jó lenne visszahozni a kavicságyakat” - mondta Ricciardo. „Az új kerékvetők részben elvégzik a munkájukat, de inkább arról beszélek, amikor egy pilóta lehajt a pályáról, és visszatér anélkül, hogy bármilyen hátrányt szenvedett volna. Legalább legyen valamilyen büntetés érte, ha leszaladsz a pályáról, veszíts időt vele - engem ennek hiánya frusztrál leginkább. Ha hibázunk, és nem fizetünk meg érte, rossz színben tűnünk fel, mert az azt jelenti, hogy kevésbé törekszünk a tökéletességre” - tette hozzá az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: