DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso realistán nyilatkozott Mexikóról

Fernando Alonso, a wokingiak pilótája ezúttal nem optimistán beszélt az elkövetkező versenyhétvégéről, annak ellenére, hogy Austinban remekül teljesített mindkét McLaren-Honda.

Alonso megismételte idei legjobb eredményét az Amerikai Nagydíjon, hiszen Monaco után ismét a legjobb ötben végzett a McLarennel. Igaz, ehhez kellett Kimi Raikkönen és Max Verstappen kiesése is, de a média csodálattal figyelte a spanyol felzárkózását.

A kétszeres világbajnok a 2015-ös Mexikói Nagydíjat elevenítette fel először: „Tavaly sokat szenvedtünk mindenhol, de még többet itt, mivel az elektronikánk nem igazán működött ilyen magasságban. Mindenhol egy kissé, itt viszont egyáltalán nem tudta a dolgát végezni.”

 alonso-2016-10-28



A McLaren-Honda veteránja óvatosságra intett mindenkit az esélyeikkel kapcsolatban: „Azt hiszem, idén sokkal magabiztosabbnak kellene lennünk ebből a szempontból, de két lábbal kell maradnunk a földön, mert a pályában nagyon hosszú egyenesek vannak, ami nem illik a csomagunkhoz. Realistának és nyugodtnak kell maradnunk.”

Alonso szerint nem sokkal lesz másabb ez a nagydíj sem a többinél: „Nem hiszem, hogy van különbség Mexikó, Monaco, Monza vagy Barcelona között. Senki nem fogja látni a Manor győzelmét itt. A legjobb autó fogja nyerni ezt a nagydíjat is.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: