DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Ferrari főnökének segítő kézre van szüksége

Legalábbis így gondolja az F1 első számú embere, Bernie Ecclestone. aki szerint nem lecserélni kellene Maurizio Arrivabenét, hanem nagyobb támogatást adni neki.

Az utóbbi időben nagyon sok kritika érte a Ferrari csapatfőnökét, Maurizio Arrivabenét: korábbi kollégája, Luca Baldisseri szerint sem ő sem pedig a márka elnöke, Sergio Marchionne nem alkalmas az F1 vezetésére. Sajtóhírek szerint a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier válthatja őt, ezt azonban nemrég maga az olasz cáfolta meg. Arrivabene mindenesetre elismeri, hogy nem az eltervezett módon alakult 2016-os évük, de bizakodó azt illetően, hogy rátaláltak a helyes útra.



Ebben bizakodik Sebastian Vettel is, aki az elmúlt néhány hét frusztrációja után most elszántan próbálja helyreállítani a Scuderia megtépázott renoméját. Bernie Ecclestone mindenesetre támogatja Arrivabenét, és nem lát okot arra, hogy miért kellene leváltani. „A Ferrarinak mindene megvan ahhoz, hogy ismét világbajnokságot nyerjen, a pilótáktól kezdve a szakembergárdáig” - nyilatkozta a brit az olasz La Gazetta dello Sportnak.

„A probléma a vezetőséggel van. Emlékszem, hogy hasonló volt a helyzet a Ferrarinál akkor, amikor azt ajánlottam nekik, hogy igazolják le Jean Todt-ot” - utalt Ecclestone a csapat sikerkorszakának kezdetére. „Ez nem volt könnyű számukra, mert a Ferrari olasz csapatfőnököt akart. Ma ezen a téren szenvednek hiányt. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy valaki helyettesítse Arrivabenét. Csak szüksége van valakire, aki támogatja őt a gárda napi teendőiben és a szervezeti tennivalók terén” - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: