DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Arrivabene: Nem akarom mindig magamat ismételni

A Ferrari F1-es csapatfőnöke szerint egyértelmű, hogy a gyors pályák nem kedveznek nekik, de már gyűjtik az adatokat ezzel kapcsolatban a 2017-es autóhoz - erre koncentrálnak.

Ismét elég zajos a helyzet a Ferrari körül, de Maurizio Arrivabene csapatfőnök szerint marhaság az, hogy változások lesznek a csapatnál - szerinte ezt a pletykákt meg kell hagyni azoknak, akik terjesztik. Austinban mindenesetre megint nem teljesített túl jól a Scuderia, de Arrivabene már unja, hogy mindig ilyenekre kell reagálnia.

arrivabene-ferrari-2016



"Nem akarom egész szezonban ugyanazt ismételgetni, amikor problémánk van. Tiszán látszik, hogy azok a pályák, amelyeken nagy leszorítóerőre van szükség, nem fekszenek nekünk" - mondta a csapatfőnök. "Austin egy ilyen pálya és nem hasonlítható Suzukához, ahol voltak előrelépéseink, amikkel elégedettek voltunk. Az amerikai aszfaltcsík karakterisztikája teljesen más."

Azt azért hozzátette, hogy az ilyen pályákon már egyértelműen 2017-re gyűjtenek adatokat, hiszen jövőre természetesen szeretnék kijavítani az idei hibáikat. "Ha arra koncentrálsz, hogy megoldd az idei problémákat, időt veszítesz a 2017-es fejlesztésekkel kapcsolatban. Ez az oka, hogy nagyon erősen koncentrálunk a nagy leszorítóerőt igénylő pályákra, mint a suzukai, mert itt sok adatot szedhetünk össze a következő évi autóhoz" - magyarázta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: