DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Visszatért az igazi McLaren”

Fernando Alonso és Jenson Button is nagy kedvvel versenyzett Austinban, köszönhetően a versenyképes MP4-31-esnek - a gárda csapatfőnöke szerint visszatértek a helyes útra.

Úgy kellett a McLarennek az austini kettős pontszerzés, mint egy falat kenyér: bár motorgondok egyre ritkábban ütik fel a fejüket náluk, Suzukában katasztrofális teljesítményt nyújtottak a wokingiak. Az USA Nagydíjon viszont mindkét pilóta parádés versenyt produkált: Jenson Button a 19. helyről ért be kilencedikként, Fernando Alonso pedig a 11. helyről indulva szerezte meg az ötödik pozíciót. „Az autónk teljesítménye hasonló volt most is, viszont kevesebbet veszítettünk a nagysebességű kanyarokban” - nyilatkozta Eric Boullier versenyigazgató az Autosportnak.



 

„Az alacsony sebességű kanyarokban gyorsak vagyunk, a gyorsakban viszont kevésbé. Japánban nem sikerült megtalálni az egyensúlyt az időmérőre, a futamon pedig beszorultunk mások mögé. Aztán elrontottuk a rajtot, és az első kört, minden rosszul alakult. Egyetlen egy autót sem tudtunk megelőzni, végig a mezőny végén haladtunk. Austinban viszont visszatértünk a normális kerékvágásba, és megmutattuk, hogy mi tudjuk használni a lehetőségeket, és sokat sikerült előznünk. Amit láttak, az sokkal inkább a valódi McLaren volt, és ha az utóbbi négy-öt versenyt figyeljük, valóban itt tartunk. Japán csak egyszeri kisiklás volt.”

 

Boullier úgy véli, hogy ebben az évben már nem fognak elmerülni a részletekben azt illetően, hogy mi okozza lemaradásukat a gyors kanyarokan, hiszen erőforrásaikat inkább a 2017-es autóra akarják tartogatni. „Nem éri meg, inkább azon leszünk, hogy minden kanyarban gyorsak legyünk jövőre. Ez a verseny pozitív lépés a jó irányba, hogy erősen várjuk 2017-et” - vélekedett a francia, aki azonban elismeri, nem Fernando Alonso ötödik helye a realitás, hiszen legalább három jobb autó (Kimi Raikkönen, Max Verstappen, Nico Hülkenberg) is kiesett előlük, Valtteri Bottast pedig defekt hátráltatta. „Reálisnak kell maradnunk, hiszen a mi pozíciónk a nyolcadik-kilencedik hely környékén van. Japánnal ellentétben itt mindkét pilótánk remekül rajtolt, nagyszerű első kört futottak, és nagyszerűen kezelték az abroncsokat egész verseny alatt” - tette hozzá Boullier.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: