DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ki a kamerákkal a pihenőszobából!

Egyre ritkábban zajlanak érdemi beszélgetések akkor, amikor a pilóták az épp lezajlott F1-es futam fáradalmait pihenik ki a pódiumceremónia előtt. Gary Anderson szerint mutatni sem kellene ezeket a pillanatokat.

Az évek során számtalan emlékezetes pillanattal ajándékoztak meg minket a versenyzők dobogó előtti pillanatai.

Volt már durva szóváltás olaszul:

Majd Mark Webber fedte fel a Red Bull taktikáját Malajziában:

Lewis Hamilton és Nico Rosberg így ünnepeltek először közösen:

…hogy aztán nyolc évvel később már sapkadobálásukról beszéljen az egész világ:

De ne feledkezzünk meg Danyiil Kvjat higgadt válaszáról sem a dühös Vettel kérdésére:

Ezek a pillanatok egyre ritkábbak, ami nem csak a nézőknek, hanem az Autosport szakírójának, Gary Andersonnak is feltűnt. A brit szakember odáig megy, hogy amilyen unalmasak ezek a „beszélgetések”, közvetíteni sem kellene őket. „Itt az idő, hogy kivigyük a kamerákat a pihenőszobából. A pilóták nagyon keveset beszélgetnek egymással, különösen Hamilton és Rosberg, akik teljesen rezignáltak. Ezeknek a srácoknak példaként kellene állniuk a jövő gyerekei előtt, de ehelyett rombolják a Forma-1 imázsát.”

Anderson kitért arra is, hogy az F1-es közvetítés szerkesztői milyen kevés információval látják el a nézőket a gumistratégiákról. „Szezon eleje óta többször panaszkodtam már emiatt, de semmi változás nem történt. Ez olyan, mintha nem szerepelni az idő a pilóták neve mellett. Meg kellene érteni, hogy ez az információ elengedhetetlen a néző számára, hiszen ezáltal jobban megérti, mi történik a pályán? Nagyon kevés erőfeszítést igényelne az egész. A múlt hétvégén, amikor a két Mercedes és Max Verstappen is lágy gumival autózta a legjobb idejét, miközben mindenki más szuperlágy abroncsokon volt, láthattuk, mennyire fontos ez az információ.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: