DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton ismét mesterien vezetett Austinban

A brit pilóta karrierje 50. győzelmét szerezte meg a hétvégén, ellentmondást nem tűrő fölénnyel - nem csoda, hogy a brit sajtó ismét ódákat zeng a háromszoros világbajnokról.

Nico Rosbergnek sem szombaton, sem pedig vasárnap nem volt esélye Lewis Hamilton ellen, akik lenyűgöző teljesítménnyel hódította el a legjobbnak járó trófeát. A suzukai hétvégével ellentétben itt már úgy tűnt, megbékélt a sajtóval, amit a Sky Sports szakkomentátora, Martin Brundle is kihangsúlyozott a csatorna weboldalán vezetett blogjában. „Lewis ismét a COTA mestere volt, és teljesen más magatartást mutatott Japánban.



„A Hamilton kontra média suzukai ügyet követően ismét szembeállították a sajtó képviselőivel. Újságírók szokatlanul nagy hada jelent meg, én pedig attól féltem, hogy ez az egész egy csapda. Lewis viszont nagyszerűen kezelte a helyzetet, kedves és humoros volt, amellyel mindenkit lefegyverzett. Anélkül, hogy azt mondta volna, hogy tévedett, vagy valamit rosszul csinált Japánban, egyértelművé tette, hogy átgondolta a dolgokat, és másképp fog viselkedni a telefonjával és a közösségi médiában.”

Brundle szerint már az elejétől fogva egyértelmű volt, hogy ez Hamilton hétvégéje lesz. „A verseny után elmondta, milyen rajtot tervezett, és így is lett, tökéletesen véghezvitte a munkát. Ahogyan korábban számtalan alkalommal, vasárnap ismét saját kategóriájában autózott, higgadtan begyűjtve a győzelmet, noha még most is odaszúrt a csapatának a megbízhatóság miatt. A Mercedes azt mondta, hogy a veszteség milliszekundumokban volt mérhető másodpercenként, és ismerjük el, az autója valóban nem tűnt lomhának” - tette hozzá a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: