DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso és Hamilton volt az USA Nagydíj legjobbja?

Max Verstappent választották a nap versenyzőjének Austinban, de volt más F1-es pilóta, aki egészen kiemelkedő teljesítményt nyújtott az USA Nagydíjon, Texasban.

Az USA Nagydíjon ismét Max Verstappen lett a Nap Versenyzője, ezzel az eredménnyel pedig sokan nem értettek egyet - több olyan teljesítmény is akadt vasárnap, amely rászolgált volna erre az elismerésre. A Sky Sports értékelésében például a tízes skálán 9,5-es osztályzatot kapott Lewis Hamilton, valamint Fernando Alonso is.

alonso-mclaren-honda-2016



A brit versenyző az időmérőn megverte Rosberget, ezúttal nem hibázott a rajtnál és koncentrált, hibátlan versenyzéssel, tükörsimán húzta be a győzelmet - legalábbis kívülről így tűnt, de azt elárulta, hogy végig tartott a Mercedes újabb technikai hibájától. A címvédő ezúttal a mezőny felett állt, ez nem lehet vitás.

A legkiemelkedőbb teljesítményt azonban talán Alonso nyújtotta, aki ugyan némi szerencsével, de végül az ötödik helyen zárt a McLaren-Hondával, ami mindenképpen figyelemreméltó eredmény. A kétszeres világbajnok nagy kedvvel és nagyon gyorsan vezetett, a virtuális biztonsági autó is a kezére játszott, de Felipe Massát és Carlos Sainzot is megelőzte az utolsó körökben - előbbit ráadásul meglehetősen látványosan. Előzetesen nem sok jel utalt arra, hogy ennyire elöl végezhet, ráadásul Sainz megelőzésekor egy olyan rádióüzenet hangzott el részéről, ami ismét üdítő hatással volt a közvetítésre...

Ugyan a Sky-nál "csak" 9-est kapott, de meg kell említenünk Sainzot is, hiszen nem véletlenül beszélt arról, hogy élete futamát produkálta - a Toro Rosso tempója ezúttal meg sem közelítette az élcsapatokét, mégis a hatodik helyen zárt.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: