DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Vettel megint alkotott a rajtnál

A négyszeres világbajnok idén jó érzékkel keveredik rajtincidensekbe, és sokszor nem ártatlanul: Austinban Nico Hülkenberg okolta honfitársát az ütközésért, amely végül kieséséhez vezetett.

Bár utolsó versenyeinek egyikét a Force Indiánál a hetedik helyről kezdte meg Nico Hülkenberg, az USA Nagydíj nem tartott sokáig a német pilóta számára. Az első kanyarban Valtteri Bottasszal ütközött – csapattársa, Sergio Perez is csak centikkel tudta elkerülni –, melynek következtében az autó kormányműve megsérült, és a kör végén ki is állt a futamból. Hülkenberg Sebastian Vettelt hibáztatja az esetért, aki lezárta előtte az ívet, így nem tudott hova menni.

„Nagy csalódás újra az első körben kiesni” – idézi a nagydíj után nyilatkozó Hülkenberget a gpupdate.net. „Egyszerűen elfogyott a helyem az 1-es kanyarban, mivel szendvicsbe kerültem, balról Valtteri, jobbról Sebastian közé. Sebastian agresszívan fordult el, összeért velem, és ez lökött Valtterinek.”



Ha az első kanyart szélesen vevő Vettel jobban figyel, Hülkenberg versenye sokkal tovább tarthatott volna: „El lehetett volna kerülni, ha Sebastian kicsit több helyet hagy. De minden túl gyorsan történt, egyszerűen sehová nem mehettem. Igazán dühítő, ha gyors autód van, a versenyed mégis csupán 10 másodpercig tart. Keményen dolgoztunk pénteken és szombaton, de végül semmit sem ért a munkánk.”

Idén Sebastian Vettel majd minden harmadik versenyére jutott egy kalamajka a rajtot követően: Kínában és Oroszországban, valamint Spában még hibáztathatta Danyiil Kvjatot és Max Verstappent, a Malajziai Nagydíjon azonban csak őt terhelte felelősség, miután megtorpedózta Nico Rosberget az első kanyarban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: