DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen megjelent, majd szólt, hogy ott van

Christian Horner szerint F1-es pilótája nem hallhatott semmit abban a körben, amikor kiállt a bokszba - egyszer csak megjelent, majd szólt, hogy ott van. Az ilyen kerékcserékben nem igazán jók...

Bár végül a sebességváltó hibája miatt kiállni kényszerült, így is az USA Nagydíj egyik főszereplője volt Max Verstappen. A holland pilóta akciódús versenyt produkált, majd nem sokkal érthetetlen bokszkiállását követően megállt alatta a Red Bull. Az elrontott kerékcseréért vállalta a felelősséget és Christian Horner sem igazán értette, hogy mi történik az esetnél.

verstappen-rb-texas-2016



"Ez valami egészen szokatlan volt. Megérkezett a bokszba, majd szólt, hogy ott van. Nem vagyunk igazán jók az olyan kerékcserékben, amikor nem tudjuk, hogy bejön a pilóta" - mondta a helyzetről a Red Bull csapatfőnöke. "Sajnálatos esemény volt ez számára, de végül nem számított, mert fel kellett adnia a futamot.

"Abban a körben nem hallhatott semmit, csak az előzőben" - reagált arra, hogy Verstappen szerint félreértett valamit a rádióban. "Azt mondtuk neki, hogy nyomja és faragja a hátrányát Nicóhoz képest, mert meg akartunk próbálni egy elévágást. Ez az előző körben történt, majd megjelent a bokszban, úgyhogy ez a semmiből jött."

"Képes volt nagyon közel maradni Nicóhoz a 12. és a 19. kör között, majd arra kértük, hogy kicsit maradjon le és óvja a gumijait. Majd nyomhatta volna ismét és lett volna esélyünk az elévágással. A váltóhiba nagyon sajnálatos, ez és a nem várt bokszkiállás nélkül sima útja lett volna a negyedik helyig."

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: