DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sainz élete versenyét futotta és ünnepel

A Toro Rosso fiatal spanyol F1-es pilótája szerint ez volt élete eddigi legjobb versenye és örökké emlékezni fog rá - pezsgővel ünnepel, mert a hatodik hely számára most győzelmet jelentett.

Kihozta a maximumot az austini hétvégéből Carlos Sainz, a fiatal spanyol pilóta ugyan a hajrában elveszítette az ötödik helyét a jobb gumikkal támadó Fernando Alonsóval szemben, így is kiemelkedő eredményt ért el a Toro Rossóval. A fiatal spanyol érthetően elégedett volt a leintést követően.

sainz-tororosso-austin-2016



"Ez a mai eredmény nagyon különleges számomra és a csapat számára is, top-top-top eredmény!" - lelkendezett Sainz. "Micsoda lökés és micsoda motiváció, hogy keményen folytassuk a munkát a szezon végéig. Nem tudom mi van ezen a pályán, de ahányszor csak itt versenyzek, az mindig jó érzés. Erre a hétvégére mindig emlékezni fogok!"

Sainz ezzel a hatodik hellyel beállította pályafutása legjobb eredményét, de ezt a futamot értékeli a legtöbbre. "Nagyon boldog vagyok és ezt a hatodik helyet többre tartom, különlegesebb, mint a barcelonai volt, mert most egyáltalán nem számítottunk rá, hogy képesek lehetünk erre. A szimulációink szerint a 11-12. helyen kellett volna végeznünk, erre az ötödikért harcoltunk."

"Egy kicsit szerencsések voltunk a virtuális biztonsági autóval, amely miatt hirtelen a Williams elé kerültünk. Tudtuk, hogy a vége nehéz lesz a lágy gumikon, az utolsó két körben teljesen el is fogytak, már csak be akartam hozni az autót a célba."

"Nagyon élvezetes volt a csata Fernandóval, tudtam, hogy végül meg fog előzni, de azt gondoltam, kicsit megnehezítem ezt számára. Tökéletesen tudtam, hogy hogyan támad és hogy hogyan kell ellene védekezni, mert figyelem tizenkét éve és szerintem meg is tettem mindent, amíg nem nyitotta a DRS-t és nem mondta, hogy 'ciao, ciao'" - emlékezett vissza a történtekre Sainz.

"El sem tudjátok képzelni, hogy mi zajlik le most bennem, de győzelmi pezsgővel fogok ünnepelni, mert ez most olyan számomra, mint egy győzelem" - zárta gondolatait az örömittas spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: