DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo: Verstappen megint jól megcsinálta!

A dobogó legalsó fokára álló ausztrált közvetve csapattársa kiesése akadályozta meg, hogy a második helyért küzdjön. Daniel Ricciardo arról is beszélt, milyen esélyeik lesznek a további versenyeken a Mercedesszel szemben.

Az USA Nagydíj elején úgy tűnt, a két Red Bull harcban lehet a második helyért Nico Rosberggel, később azonban Max Verstappen kiesésével nemcsak a holland, de az ausztrál pilóta versenye is elúszott. Verstappen félreállt műszaki hibás autójával, az RB12 azonban kockázatos helyen ragadt meg, így darura és virtuális biztonsági autós fázisra volt szükség. Daniel Ricciardo nem sokkal előtte teljesítette második kerékcseréjét, Rosberg viszont a VSC alatt állt ki, így akkora előnnyel tért vissza, hogy az ausztrálnak már esélye sem volt üldözőbe venni.



A Red Bull rádiózásában is elhangzott pár dühös megjegyzés, majd Ricciardo, aki számításai szerint 10 másodpercet vesztett az eset miatt, a futam utáni sajtótájékoztatón is elmondta, nem örült, hogy csapattársán múlt a jobb eredmény:

„Abszolút rosszabb így! Amikor megláttam, hogy Max van ott, arra gondoltam, ’a pokolba, a fiú megint jól megcsinálta!’ Megsemmisítő pillanat volt, de töretlenül megyünk tovább. Így is több pontot szereztünk ma a Ferrarinál, ezzel pedig elégedett vagyok.”

„Azt hiszem, papíron Abu Dhabit várhatom a legjobb esélyekkel” – beszélt Ricciardo arról is, hol szorongathatják meg legközelebb a Mercedeseket. „Erős pálya szokott lenni számomra is, valamint általában a csapat szintén jól megy ott, ezt vehetjük egynek. Mexikó még mindig újnak számít, és egészen más aszfalt fogadhat minket jövő héten. Jobban fel lesz gumizva, mintha vadonatúj pálya lenne tavalyhoz képest, úgyhogy meglátjuk, mire megyünk. Ami Brazíliát illeti, eltelt már egy idő azóta, hogy a varázslatos brazíliai leszorítóerővel rendelkeztünk. Talán idén megint úgy lesz, és esélyhez jutunk. Nyilván nehéz őket legyőzni, de talán legközelebb a virtuális safety car minket segít.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: