DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Perez szerint Kvjat három helyet vett el tőle

A Force India mexikói F1-es pilótája szerint nagyon nehéz volt a felzárkózás a mezőny végéről egy sérült autóval, ha nem csúszik neki az orosz, megszerezhette volna az ötödik helyet.

Sergio Perez a tizenegyedik helyről vághatott neki az USA Nagydíjnak, majd jól rajtolt, ám a tizenegyes kanyarban nekicsúszott Danyiil Kvjat, akit ezért meg is büntettek - a mexikóit azonban ez nem vigasztalta, elúszott számára a jobb eredmény. Végül nyolcadikként ért célba, amivel így is értékes pontokat szerzett, főleg mert csapattársa, Nico Hülkenberg feladta a futamot.

perez-forceindia-2016-austin



"A nyolcadik hely szép mentés azok után, hogy a versenyünket erősen befolyásolta az első kör" - nyilatkozta a futam után Perez. "A tizenegyes kanyar előtti féktávon kaptam egy ütést Kvjattól, hibázott és nekem csúszott kontroll nélkül" - idézte fel az eseményt a mexikói, aki a megpördülés után a mezőny végéig esett vissza, majd megkezdte a felzárkózást.

"Hirtelen gyakorlatilag az utolsó helyen találtam magam egy eléggé sérült autóval. Nehéz volt innen visszakapaszkodni, de lépésről lépésre haladtunk előre, befértünk a pontszerzők közé és végül nem értünk el rossz eredményt" - értékelte a nyolcadik pozíciót mindezek tükrében a Force India pilótája.

Valtteri Bottas nullázása miatt egyébként Perez fellépett a hetedik helyre a pontversenyben, három ponttal megelőzve a finnt és Hülkenberg kiesését is egész jól átvészelték, hiszen így is maradt nyolc egység előnyük a konstruktőri bajnokságban a Williams előtt. A mexikói szerint ez nagyon fontos volt, de kissé mégis csalódott, mert úgy érzi, hogy az ötödik hely elérhető volt számára.

"Fontos volt ez az eredmény, hiszen amikor nehéz hétvégéd van, különösen amikor sokan kiesnek, minden lehetséges pontot meg kell szerezni. Azonban így is sajnálom a történteket, mert szerintem az ütközés nélkül lehettem volna ötödik is."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: