DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Még a vb-cím sem győzné meg Alonsót?

A McLaren pilótája már többször elmondta, az dönti el jövőjét, mennyire lesz élvezetes az F1 az új szabályokkal – odáig elment, hogy a Red Bull vagy Mercedes ajánlata, sőt harmadik címe sem venné rá a maradásra, ha az új autók nem hozzák izgalomba.

 Fernando Alonso adott egy utolsó esélyt a Formula-1-nek – lényegében így foglalhatjuk össze a hozzáállást, amellyel a spanyol a 2017-es szezont várja. A kétszeres világbajnok sosem csinált titkot abból, hogy a jelenlegi, gumi- és üzemanyag-spórolásról szóló állapot nem kedvére való. Egészen drasztikus példákkal támasztotta alá: ha a vezetés jövőre sem okoz örömet számára, vissza fog vonulni.

„Szerződésem van a következő szezonra, és biztos vagyok abban, hogy a McLaren jó autót fog építeni, a Honda pedig versenyképesebb lesz, mint most” – mondta a finn Turun Sanomat lapnak Alonso. „Tehát az egyedüli kérdés az marad, mennyire fogom élvezni az újfajta autókat. Ha a szabályok nem változtak volna, és az első körtől fogva mindennel spórolni kell, biztosan a következő év lett volna az utolsóm az F1-ben. De még messzebbre megyek: ha megnyerem jövőre a bajnoki címet, de nem élvezem a versenyzést, befejezem a karrierem.”



Megkérdezték tőle, ha ajánlatot kapna a jelenlegi két topcsapat – Mercedes és Red Bull – valamelyikétől 2018-ra, mennyiben változtatna előbb kifejtett elképzelésén: „Először is, nem hiszem, hogy ez megtörténik, hiszen megvannak a versenyzőik a következő két évre. Jelen pillanatban egyáltalán nem motiválna, ha a legjobb autóra, vagy más csapatra válthatnék” – jelentette ki Alonso.

A spanyol versenyző hétvégén az USA Nagydíjon beállította legjobb eredményét a McLaren-Hondával: a csapathoz való csatlakozása óta harmadszor végzett az ötödik pozícióban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: