DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Gasly nem érti, miért Kvjatot választották

A GP2 bajnoki címéért küzdő francia nagyon csalódott, hogy orosz kollégája megtartása mellett döntött a Red Bull – nem kizárt, hogy végül más F1-es csapatnál ejtheti meg bemutatkozását.

A Red Bull szombaton jelentette be döntését, melynek értelmében a következő szezonban is Danyiil Kvjat lesz Carlos Sainz csapattársa – az indoklásban többek közt az is elhangzott, hogy nem szívesen cseréltek volna pilótát a nagy szabályváltozásokat megelőzően. Bár biztosan vannak olyanok, akik örülnek neki, hogy Kvjat lefokozását követően kap még egy esélyt a bizonyításra, Franciaországban minden bizonnyal kevesen éreznek így – hiszen az első számú (és egyetlen) jelölt Pierre Gasly lett volna az orosz utódlására.

„A célom természetesen az volt, hogy bekerüljek a Toro Rossóhoz jövőre, nem értem a döntést, és nem is indokolták meg” – fakadt ki az Autosportnak Gasly. „Egész jónak tűnt a helyzetem, egyeztettem Helmut Markóval, próbáltam elérni ezt a célt. Aztán nem is tudom, hogy mi történhetett két-három nap alatt, minden nagyon gyorsan történt. Kvjat kapta a szerződést, én pedig nem értettem... Olyan érzésem van, mintha a rossz időben lettem volna a jó helyen.”

gasly-redbull-2016-cs



Mivel még jó pár szabad ülés van a 2017-es rajtrácson, többek között a francia Renault-nál is, Gasly egyelőre nem adta fel a reményt, hogy már jövőre bemutatkozzon a királykategóriában – amiben úgy tűnik, hogy a Red Bull is támogatja: „Nagyon csalódott vagyok, de ez már a múlt, előre kell tekintenem. Jelenleg elég sok lehetőségem van, hiszen számos szabad ülés van még az F1-ben. Sokat beszéltem a hétvégén Helmuttal, ő is tudja, hogy a Formula-1-be akarok kerülni, csak épp a legjobb megoldást kell erre megtalálni. Ha pedig jövőre nem lesz F1-es ülésem, akkor olyasmit akarok csinálni jövőre, ami a lehető legjobban felkészít 2018-ra.”

Amikor azt kérdezték, hogy egy tartalékpilótai szerep benne van-e a pakliban, Gasly így felelt: „Pontosan, ez a történet még nem ért véget. Egy csatát elveszítettem, de a háborút még nem. Persze bosszant a dolog, de már rég megtanultam, hogy az F1 néha furcsán működik, amit el kell fogadnunk. Ez az egész mentálisan megerősít, s motiváltabb vagyok, mint valaha, hogy november végén megnyerjem a GP2-t!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: