DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ezért nem állhatott dobogóra Vettel

A Ferrari négyszeres F1-es világbajnoka szerint jó futamot produkáltak, de a virtuális biztonsági autó miatt nem jött ki jól a stratégia - anélkül a dobogó is meg lehetett volna.

Sebastian Vettel a negyedik helyen zárta az USA Nagydíjat, amivel a rajtpozícióját és az előtte célbaérők tempóját elnézve nem lehet elégedetlen - ő azonban úgy gondolja, hogy a virtuális biztonsági autó nélkül felállhatott volna a dobogóra. A négyszeres világbajnok elnyújtotta első etapját a szuperlágy abroncsokon, ám Max Verstappen kiesése az ő számításaikat is áthúzta.

vettel-ferrari-austin-2016_1



"Szerintem jó versenyt futottunk. Tovább maradtunk kint az első etapban és mivel az előttünk haladók hamarabb mentek a bokszba, megvolt az esélyünk, hogy valami mást csináljunk. Ezt követően korán álltunk ki és váltottunk a közepes abroncsokra, hogy megtartsuk a pozíciót Max ellen" - magyarázta a német ferraris.

Verstappen alatt azonban megállt a Red Bull, az emiatt életbe lépő virtuális biztonsági autó pedig nem csak Daniel Ricciardo esélyeit nullázta le, de Vettel szerint az övét is. "A kiállás után egy vagy két körrel jött, kicsit sem volt ideális. Ha ez nincs, szerintem harcolhattunk volna a dobogóért. Összességében azonban a versenyen sokkal versenyképesebbek voltunk, mint az időmérőn, bár az sajnálatos, hogy nem ért célba mindkét autónk" - értékelt Vettel.

A német egyébként Verstappen és Raikkönen kiesésével feljött a pontverseny negyedik helyére, hét ponttal előzi meg csapattársát és tizenkettővel a hollandot.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: