DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso boldog, de óvatosságra inti csapatát

A McLaren-Honda kétszeres F1-es világbajnoka nagyon élvezte a versenyt, főleg az utolsó köröket, kiemelte Sainz teljesítményét, de a tempóval így sem volt teljesen elégedett.

Fernando Alonso számára jól alakult az austini hétvége, hiszen bár az időmérőn nem jutott be a Q3-ba, a versenyen remekül ment és végül az ötödik helyen ért célba. A spanyol a hajrában Felipe Massát és Carlos Sainzot is megelőzte, izgalmas csatákat vívott és szemlátomást élvezte is - maradéktalaul azonban mégsem elégedett.

alonso-mclarenhonda-austin-2016



"Érdekes verseny volt és nagyon élveztem, főleg az utolsó részt" - értékelt Alonso. "Carlos már gumin és más stratégián volt, mint Felipe és én, ennek köszönhetően fel tudtunk rá zárkózni. Az utolsó körök nagyon intenzívek voltak, kicsit gyorsabbak voltunk és keményen próbáltunk előzni."

Felipe Massát nagyon agresszív manőverrel gyűrte le a spanyol, amelyről megoszlottak a vélemények, Carlos Sainz ellen viszont már könnyebb dolga volt ezt követően. "Nehéz volt megelőzini a Williamst, a szűk kanyarokban kellett próbálkozni és nagyon erőszakosan, szoros volt, de remélem élvezték a nézők. A Toro Rosso mellett már könnyű volt elmenni, mert lassú volt az egyenesben, szóval csak nyitni kellett a DRS-t. Negyvenöt kört mentem Carlos mögött és remekül vezetett, nagyon kiegyensúlyozottan, hiba nélkül, nagyot küzdöttünk egymással" - "dicsérte honfitársát Alonso.

Az ötödik hely nagyszerű eredmény a McLaren-Honda számára, de a pilóta azért hozzátette, hogy nem teljesen önerőből jutottak el idáig. "Ez az eredmény motiváló és boldog vagyok miatta, de több pozíciót nyertünk azzal, hogy mások kiestek és a tempónk nem volt jó az egész hétvége során. Meg kell értenünk, hogy miért történt ez" - figyelmeztetett a spanyol.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: