DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Mercedes továbbra sem írja le a Red Bullt

A brackley-i alakulat kettős győzelmet ünnepelhetett Austinban, igaz, szerencse is kellett hozzá - a Mercedes sportigazgatója szerint a Red Bull továbbra is kemény ellenfél lesz.

Az USA Nagydíjon sokáig úgy tűnt, hogy Daniel Ricciardónak sikerül megelőznie Nico Rosberget a második helyért, de mivel ő már hat körrel korábban megejtette kiállását, számára rosszul jött ki a virtuális biztonsági autó, így a német pilóta kaparintotta meg az ezüstérmes pozíciót. Toto Wolff örül neki, hogy pilótái újfent kettős győzelmet ünnepelhettek Austinban. „Szerintem egészen másképp alakult volna a verseny” - idézte az Autosport az osztrákot. „Megvolt a tempónk, és nagyon jól jött nekünk a virtuális biztonsági autó. Az elmúlt versenyek során nem voltunk túl szerencsések, ezért örülünk neki.”



A pontverseny éllovasa, Nico Rosberg is úgy gondolja, hogy a VSC-nek szerepe volt abban, hogy a lehető legkisebb különbséggel zárjon Lewis Hamilton mögött - a német jelenleg 26 ponttal áll a brit előtt a tabellán. „Ez is a stratégia része” - nyilatkozta Rosberg. „Amikor hosszú etapot tervezel, tudod, hogy milyen keveset profitálhatsz a hasonló helyzetekből, ahogyan a végét sem tudod annyira meghajtani. Ez is a játék része, amely számomra most jól sült el” - tette hozzá a német.

Noha a végeredményben ez nem mutatkozott meg, a Red Bull ismét közel volt a Mercedeshez - Toto Wolff úgy éli, hogy mind Ricciardo, mind pedig a váltóhiba miatt kiesett Max Verstappen is közel lesz hozzájuk a szezon utolsó négy futamán. „Azt hittük, hogy az időmérőn egy kicsit közelebb lesznek hozzánk, a futamon viszont így is lett, mert már pénteken is erősnek mutatkoztak. Nagyszerű munkát végeznek, fel tudtak zárkózni ránk, a Renault pedig szintén remek munkát végez. Mivel a karosszériát érintő szabályok nem változtak az elmúlt három évben, az utolsó három verseny kemény lesz számunkra” - tette hozzá az osztrák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: