DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: Nehéz lesz küzdeni a Mercedesszel

Max Verstappen, a Red Bull F1-es pilótája nyilatkozott az Amerikai Nagydíj időmérő edzése után. A fiatal holland szerint nem lesz egyszerű a világbajnok gárda autóival felvenni a versenyt.

A Red Bull versenyzője negyedik helyről rajtolhat, csapattársa, Daniel Ricciardo mögül. Az energiaitalos alakulat két autója eltérő taktikával fog elindulni a futamon, ami lehetőséget jelenthet számukra akár az előrelépésre is. 

Verstappen elmondta, hogy egy ideig minden jól alakult a számára az időmérőn: „Az, hogy mindketten a második sorban vagyunk, egyáltalán nem rossz eredmény. Számomra jól kezdődött a kvalifikáció, és rosszul ért véget. Elégedett lehettem, hogy bekerültem a második szakaszba, elég jó kört raktam össze, onnantól kezdve viszont nehéz edzésem volt.”

 verstappen-austin-idomero-2016



A holland a hibájával folytatta: „Az első kifutás a Q3-ban jól felépítettem, a második sem ment rosszul egészen az utolsó kanyarig, ahol veszítettem egy kis időt túlkormányzottság miatt. Három autó van előttem, tehát néhányat meg kellene fognom a versenyen, és remélhetőleg a szuperlágy gumik is segítségünkre lesznek a rajtnál.”

A Red Bull pilótája a legfőbb riválisról is szót ejtett gondolatai zárásaként: „A Mercedes megmutatta az időmérőn, hogy milyen erős, és hogy nagyon nehéz lesz legyőzni őket. Éppen ezért hátulra kell koncentrálnunk. Daniel és én különböző taktikán vagyunk, ami lehetőséget nyújt a támadásra és a védekezésre is egyaránt, tehát izgalmas versenyben reménykedem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: