DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kvjatot feltüzelte az új szerződés

Danyiil Kvjat számára szombaton biztossá vált, hogy 2017-ben is a Toro Rossónál versenyezhet. Az orosz pilóta természetesen roppantul örül az új lehetőségnek, és a következményekről is szót ejtett.

Az olasz alakulatnál Carlos Sainz helye már régóta biztosított volt a következő szezonra is, nemúgy mint Danyiil Kvjaté. Nem sokan fogadtak volna rá a nyári szünet előtt, hogy az orosz 2017-re is a száguldó cirkuszban maradhat, de az amerikai hétvége szombatján ez is biztossá vált.

A riporterek az orosz hogyléte felől érdeklődtek a szerződés aláírása után: „Igen, remekül vagyok, ez pedig fontos, mert ez az év rendkívül hosszú, és mindamellett elég kemény is!”

 kvjat-austin-idomero-2016



Kvjat azt is elárulta, miért érzi jól magát a szerződéshosszabbítás után: „Itt az ideje megnyugodnom, és kihasználnom ezt az esélyt. A legjobbamat fogom nyújtani! Ez nagyon fontos nekem, mert most már csak a munkámra koncentrálhatok. Nem kell másfelé tekingetnem, a Toro Rosso azért is nagyszerű csapat számomra, mert nagyon jól ismerem őket. Mintha egy kicsit otthon is lennék.”

Az olasz alakulat versenyzője szerint a jövőre is kihatással lehet a dolog: „A következő évben változnak a szabályok, tehát a csapatnak is jó hogy van két tapasztalt pilótája, aki az autóra tud koncentrálni, és nem a többiekre. Nyilván úgy tűnhetett egy ponton, hogy nem lesz meg nekem ez a lehetőség, de aztán sikerült mindent elrendeznem a nyári szünetben, és ez nagyon fontos volt néhány versenyen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: