DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Hamilton csatát ígér, Rosberg nyert volna

Az austini F1-es futam győztese hasonló teljesítményt ígért a következő nagydíjakra – Rosberg a dobogón elmondta, mindent beleadott, Ricciardo pedig sajnálja az elúszott második helyet.

Lewis Hamilton magabiztos versenyzéssel, a teljes futamot uralva nyerte az USA Nagydíjat: öt versenyen át tartó szünetet követően július óta első győzelmét szerezte meg, és 33-ról 26-ra csökkentette lemaradását a világbajnokságban. A britnek van oka otthon érezni magát az Egyesült Államokban, Austinban negyedik elsőségét szerezte.

„Mindig is jól teljesítettem ezen a pályán, és imádok az Államokban lenni, mintha otthon lennék. Hihetetlen támogatást kaptam a szurkolóktól, amit nagyon köszönök mindenkinek” – mondta a dobogón az 50-szeres futamgyőztes, aki ígéretet tett rá, hogy hasonló formát mutat a hátralevő futamokon is. „Ezután is a legjobbamat fogom hozni. Nico fantasztikusan vezet egész idényben, és a csata folytatódni fog. Örülök, hogy ilyen sokan szurkoltak, megpróbálom legközelebb is ugyanezt nyújtani.”



A futam elején úgy tűnt, Nico Rosbergnek számos kihívója lehet a második helyért, végül azonban viszonylag simán gyűjtötte ezt a pozíciót: „A rajt után lemaradtam kicsit, aztán mindent beleadtam, hogy visszajöjjek. Rendben van a második hely, sikerült minimalizálni a veszteséget. Hihetetlen lett volna itt, Amerikában nyerni, de talán majd legközelebb sikerül” – mondta a német, aki arra a feltevésre, hogy a biztosra játszott-e, így válaszolt: „Nem, teljes gázzal mentem.”

„A rajtom majdnem terv szerint alakult – a terv az volt, hogy mindkét Mercedest megelőzzem, végül Nicót sikerült közülük” – mondta a dobogó alsó fokára felérő Daniel Ricciardo, miután cipőjéből megitatta a dobogós interjúkat készítő Gerard Butler színészt. „Jól álltunk, és meglehetett volna a második hely is, ha nem jön be a biztonsági autó, aminek köszönhetően Nico elém ugrott. Jó csatát vívhattunk volna a végén. Sajnálom, ez nem rajtam múlt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: