DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Az első kanyar volt Hamilton körének titka

A Mercedes F1-es pilótája szerint a legjobbkor találta el tökéletesen az első kanyar ívét és nagyon erősnek érzi magát egész hétvégén - sokat dolgoztak a rajtokon, ebben is bízik.

Lewis Hamilton megszerezte Formula-1-es pályafutása 58. rajtelsőségét, Austinban pedig először indulhat az élről - parádés kört rakott össze a címvédő és bő két tizedmásodpercet adott csapattársának, Nico Rosbergnek.

hamilton-spa-2016



"Nagyon keményen dolgoztunk és remek visszajelzés ez az eredmény az egész csapat számára" - mondta elégedetten a brit pilóta. "Nagyon elégedett vagyok azzal, hogy ma minden összeállt és megszereztem első pole-pozíciómat az Egyesült Államokban. Erősnek érzem magam ezen a hétvégén és ugyanúgy állok hozzá a vasárnapi futamhoz, mit bármelyik másikhoz."

Hamilton körében főleg az első szektor volt kiemelkedő, ott verte meg Rosberget - azt is elárulta, hogy mi volt a titka. "Sosem volt még igazán jó az első kanyarom, nagyon nehéz ott megtalálni a megfelelő ívet, korábban mindig időt veszítettem ott. Ma azonban végre jól csináltam meg, méghozzá a legjobbkor" - magyarázta.

A korábbi versenyhétvégéken rendre problémái voltak a rajtokkal és rengeteg pontot veszített már ezekkel - legutóbb Japánban is elment már a futama az első kanyarig. Most azonban ez nem fér bele, hiszen nyernie kell, ha meg akarja tartani esélyét a világbajnoki címre. "Nagyon sokat dolgoztunk a startjainkon és a hosszú etapjainkon is, úgyhogy már várom a versenyt."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: