DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso eredménye egy második hellyel ér fel

Fernando Alonso szerint még taktikai előnyt is jelenthet számára az, hogy nem jutott be a kvalifikáció harmadik szakaszába az F1-es Amerikai Nagydíj időmérő edzésén.

A McLaren Austinban sem teljesített valami fényesen, hiszen Fernando Alonso a tizenkettedik, míg Jenson Button csak a tizenkilencedik pozíciót érte el szombaton. Az immár több, mint tíz éve kétszeres világbajnok spanyol azonban így is megtalálta az időmérő pozitívumát.

Alonso így kezdte a szombati kvalifikáció értékelését: „Nem voltunk elég gyorsak a Q3-hoz ma, és a ritmusunk sem nevezhető tökéletesnek.”

 alonso-austin-idomero-2016



A McLaren-Honda versenyzője szerint ez sem rossz eredmény a futamra nézve: „Ha az autót bevittük volna az utolsó szakaszba a kilencedik vagy tizedik helyre, a szuperlágyakon kellene rajtolnunk, ami problémás lenne, mivel négy vagy öt kör után könnyen megelőznének minket a többiek a gumikopás miatt. Tehát, mondjuk azt, hogy a 11. hely éri a pole-pozíciót, a 12. pedig a második legjobbat. Új gumikon fogunk rajtolni, és így támadhatjuk is majd a többieket.”

A spanyol elmondásra szerint nem lesz könnyű dolguk néhány csapattal szemben: „Úgy tűnik, hogy itt minden Mercedes-motoros csapat előnyben van és sokkal versenyképesebb, ami egy kicsit jobban megnehezíti a dolgunkat. Ha szerezni akarunk néhány pontot a versenyen, okosan kell taktikáznunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: