DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Felszakadnak a régi Mercedes-sebek: Wolff reagált Brawn kritikájára

Váratlan helyről kaptuk az F1 legújabb vitáját ezen a héten: Ross Brawn hamarosan megjelenő könyvében beszélt negatívan korábbi mercedeses kollegáiról. Toto Wolff szerint nem akkora a harag, mint amekkorának kinéz.

November elején kerül a nagy-britanniai boltokba a Total Competition című könyv, amelyben Ross Brawn és a korábbi Williams-elnök Adam Parr írnak az F1-es siker kulcselemeiről és a sportban szerzett saját élményeikről.

ross-brawn-toto-wolff-mercedes



Néhány brit lap már a megjelenés előtt betekintést nyerhetett a könyv oldalaiba, és kedvcsinálóként már nyilvánosságra is hoztak belőle néhány részletet. Az egyik ilyenben a Reuters szerint Brawn arról beszél, hogy a Mercedes csapatfőnöki posztjáról való 2013-as távozását elsősorban Toto Wolff és Niki Lauda érkezése indokolta, akikben nem tudott megbízni, és akiknek a motivációit sem mindig értette. A könyvben néhány régi sérelem is előkerül, amelyekről az USA Nagydíj hétvégéje során most Wolffot is megkérdezték.

Az osztrák igyekezett finoman megválogatni a szavait: elmondása szerint nem minden úgy történt, ahogy a lapok a könyvrészletek alapján megírták, viszont utalt arra is, hogy Brawnnak bizonyára nem esett jól, hogy a Mercedes éppen a távozását követő évben lépett a máig tartó sikerek útjára.

„Olvastam az idézeteket, és Ross is kapcsolatba lépett velem. A jelek szerint egyes mondatokat kiragadták szövegkörnyezetükből, ezt pedig el tudom fogadni” - reagált Wolff a Sky Sportsnak.

„Egy szervezet átalakítása mindig nehéz időszak és kényes témákat vet fel. Miután Ross úgy döntött, hogy távozik, mi sikeres bajnoki évek elé néztünk, ami nehéz helyzet lehetett. Tisztelem őt személyes oldalról és mérnökként is, a megjelent idézetek pedig semmit nem változtatnak ezen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: