DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel nem boldog, Raikkönen hibázott

Nem volt tökéletes a pénteki nap a Ferrari számára, egyik pilótájuk szerint sem sikerült minden jól - Vettel úgy véli, hogy lehet még esélyük és szombaton már egy másik Ferrarit láthatunk majd.

Sebastian Vettel a negyedik, Kimi Raikkönen pedig csak a tizedik helyen zárta az USA Nagydíj második szabadedzését és egyikük sem volt maradéktalanul elégedett a pénteki nappal - egyelőre úgy fest, hogy csak harmadik erő lehet a Ferrari Austinban.

vettel-ferrari-austin-2016



"Trükkös napunk volt. Az első szabadedzésen szenvedtünk a megfelelő beállítás megtalálásával, a másodikon pedig hibáztam az új gumival és nem tudtam gyors kört futni" - mondta Raikkönen. "Ezt leszámítva átlagos péntek volt, rosszabbnak néz ki, mint amennyire valójában az. A beállításokon dolgoztunk, próbáltunk minél többet kihozni belőle, komoly problémánk nem volt."

"Ki kell javítanunk a kisebb gondokat, meg kell találnunk a jó beállítást. Nagyon erősnek tűnik a Mercedes, ahogy egész évben, de mi megpróbáljuk a legjobb formánkat hozni" - tekintett előre a finn.

"Nehéz nap volt" - kezdte beszámolóját csapattársa, Sebastian Vettel. "Reggel volt egy kisebb problémánk, ami miatt időt veszítetünk, ez pedig hatással volt a délutáni edzésre is, mert nem tudtuk jól belőni az autó egyensúlyát. Van egy kis lemaradásunk és nem vagyok teljesen elégedett az egyensúllyal, mert még kissé ideges az autó, de javulhatunk."

Az esélyekről is beszélt a négyszeres világbajnok. "Nagyon gyors volt a Red Bull, ez nem kétséges, de még mindig úgy gondolom, hogy van esélyünk. Ez még csak a pénteki nap volt és nem aggódom túlságosan. A többiekről sosem tudhatod pontosan, hogy mit csinálnak, de nekünk nem ez volt a legjobb napunk. Közel leszünk egymáshoz és nagyon nehéz lesz őket megverni a ma mutatott sebességük alapján, de holnap már egy más Ferrarit láthatunk" - tette hozzá bizakodva.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: