DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Okozhat meglepetést a Force India?

Az élcsapatokhoz is közel van Hülkenberg és Perez, de szerintük még fejlődhetnek is - a Williamsnél sokkal erősebbnek tűnnek eddig, okozhatnak meglepetést ezen a hétvégén?

Remek formát mutatott a Force India az USA Nagydíj első két szabadedzésén, délután az ötödik-hatodik helyen zárt Nico Hülkenberg és Sergio Perez - ráadásul Sebastian Vettelhez és Max Verstappenhez is közel voltak mindketten. Természetesen elégedettek a teljesítménnyel, de úgy érzik, tudnak még fejlődni.

hülkenberg-forceindia-austin-2016



"Egyszerű, tiszta péntekünk volt, így akarjuk kezdeni a hétvégéket" - értékelt Hülkenberg. "Semmi problémánk nem volt és megtettük a kellő kilométert a pályán. Több különböző dolgot is kipróbáltunk a beállítások terén, szóval most a dolgunk az, hogy megtaláljuk, pontosan merre is induljunk. Elégedett vagyok az egyensúllyal, de tudom, hogy javulhatunk még, úgyhogy jó helyzetben vagyunk és optimistán állok hozzá."

A másik autóban délelőtt még Alfonso Celis ült, Sergio Perez pedig délutánra vehette birtokba munkaeszközét. "Elégedett vagyok a fejlődéssel, amit a lassú kanyarokban és féktávokon elértünk. Csak két szuperlágy szettem volt és óvatosan kellett bánnom velük, az első kör sosem 100%-os, később pedig már nem elég jók az abroncsok. Ezzel együtt elégedett vagyok azzal, amit elértem" - nyilatkozta Celis.

"Csak délután ültem az autóban, de hamar elkaptam a fonalat és eléggé jó köröket tudtam futni - szerintem ígéretes pozícióban vagyunk. Az autó jónak tűnt és hamar megtaláltuk az ideális beállítást. Nico mással próbálkozott és ez segíti a leginkább a csapatot, hogy minden szükséges információ birtokában hozhasson döntéseket" - tette hozzá Perez.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: