DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso: Óvatosan kell gumit választanunk

A kétszeres F1-es világbajnok szerint majd csak akkor döntenek, ha minden adatot átnéztek, de teszteltek több új alkatrészt is - Button úgy érzi, még a kemény keverék is gyorsan felmelegszik.

A nyolcadik-kilencedik helyen zárta az USA Nagydíj második szabadedzését a McLaren, megelőzték többek között a két Williamst, a két Haast, a két Toro Rossót és Kimi Raikkönent is - úgy fest, hogy több keresnivalójuk lehet ezen a hétvégén, mint legutóbb Japánban.

alonso-mclaren-austin-2016



"Jó napunk volt, teljesítettük a programunkat és kellő mennyiségű kört tudtunk megtenni, ami segít a továbbiakban" - mondta Fernando Alonso. "Délután kipróbáltuk mindhárom gumikeveréket és óvatosan kell majd választanunk, mert úgy tűnik, hogy a szuperlágy nagyon gyorsan kopik, ahogy azt vártuk. Majd akkor döntünk, ha minden adatot átnéztünk."

A wokingiak új alkatrészeket is kipróbáltak pénteken. "Teszteltünk több új dolgot is, aerodinamikai elemeket és mechanikai beállításokat is, valamelyik jobban működött az első szabadedzésen és van, amelyik inkább a másodikon. Van még min dolgoznunk, hogy készek legyünk az időmérőre" - tette hozzá a kétszeres világbajnok.

"Nem volt rossz, jól éreztem magam, de egyértelműen van még tennivalónk" - mondta csapattársa, Jenson Button. "Nagyon gyorsan fogynak az abroncsok, de ez mindenki számára ugyanolyan, szóval nem lesz gond. A közepes és gyors kanyarok mindig nehezek számunkra, a 17-es különösen az, főleg a gumik szempontjából. Néhányan elérték a narancs kerékvetőt az első szektorban és leesett az autókról egy-két darab, de szerencsére nekünk nem volt gondunk."

"Tényleg nehéz dolguk van itt a gumiknak és amikor egy olyan pályára viszunk szuperlágyat, ahol még nem volt korábban, ott mindig nagyon gyorsan elfogy. Túl rossznak azonban nem találtuk és még a közepes keverék is nagyon hamar felmelegszik, szóval ez teszi érdekesség" - tért ki mégy egyszer az abroncsokra Button.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: