DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso célja mindig a legjobbnak lenni

Fernando Alonso éppen tíz éve vált a spanyolok kétszeres Formula-1-es világbajnokává. A McLaren-Honda pilótája visszaemlékezett arra a napra, és elmondta, céljai azóta sem változtak az F1-ben.

Egy évtizeddel ezelőtt a Renault-tal versenyző Fernando Alonso húzta be a világbajnoki címet Brazíliában. A spanyolnak a Ferrarival több lehetősége volt az újabb cím elhódítására, de mindig alulmaradt a négyszeres világbajnok Vettel-lel szemben.

A kétszeres világelső motiváltsága azonban elmondása szerint azóta sem változott, és töretlenül küzd azért, hogy újabb bajnoki címet szerezhessen a jövőben, ezúttal a McLaren-Hondának. A wokingi alakulat ugyan folyamatosan fejlődik, de még messze vannak attól, hogy a dobogóért, vagy a bajnoki címért harcolhassanak.

 alonso-spa-boksz-2016



Alonso visszaemlékezett az egy évtizeddel ezelőtti napra: „Az emberek arról beszélnek, hogy már 10 év telt el azóta, hogy megszereztem a második bajnoki címem. Én viszont nem ezen gondolkodom. Annyira el vagyunk foglalva a dolgunkkal, hogy nem gondolunk semmi másra. De, amikor látom a képeket arról a napról, boldognak és büszkének érzem magam, de főleg szeretnék hasonlót érezni azzal a hatalmas motivációval, amit azon a napon.”

A spanyol szerint nem fontos, mennyi idő telt el a legutolsó siker óta: „Nem számít, hogy már 10 év történt. Lehet öt, hét vagy 12, ez csak egy szám. Az emberek az F1-ben azt szeretnék elérni, hogy ők lehessenek a legjobbak, ez a végső cél.”

A McLaren pilótája elmondta, nagyon reméli, hogy jövőre ismét visszatérhetnek az élmezőnybe: „Ha teniszezik valaki, akkor is az a cél, hogy a legjobbá váljon, de én a Formula-1-ben küzdök, és ugyanezt akarom elérni. Ehhez pedig az kell, hogy világbajnokká váljon az ember. Jelenleg messze vagyunk ettől a céltól, mert nem vagyunk túl versenyképesek, de remélhetőleg jövőre közelebb kerülünk ehhez is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: