DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Beleszólhat a Red Bull a Mercedes belharcába?

Daniel Ricciardo szerint a versenytempót tekintve akár még jobbak is lehetnek a Mercedesnél és Max Verstappen is ezt emelte ki - nagyon magabiztosak az energiaitalosok.

Az első szabadedzésen Max Verstappen lett harmadik, a másodikon pedig Daniel Ricciardo már be is férkőzött a két Mercedes közé - a Red Bull tempója nagyon biztató eddig az USA Nagydíjon. Ricciardo szerint lehet esélyük a világbajnok istállóval szemben ezen a hétvégén.

ricciardo-redbull-austin-2016



"Elégedett vagyok. Reggel is rendben mentek a dolgok, jónak tűnt a hosszú etap, majd a két edzés között módosítottunk a beállításokon és ez nagyon jól sikerült, remélem tudjuk ezt tartani" - mondta az ausztrál. "A hosszú etapjainkból úgy tűnik, hogy harcolhatunk a Mercedesszel, vagy gyorsabbak is lehetünk, úgyhogy ha meglesz a mai tempónk hozzájuk képest, akkor vasárnap érdekes futamunk lehet."

"Ez még csak a pénteki nap volt és meglátjuk, hogy mit csinálnak majd szombaton, de jó így kezdeni a hétvégét. Nem hiszem, hogy sok órányi munka vár ránk, kisebb finomhangolások kellenek, de túl sokat nem kell keresgélnünk most" - zárta gondolatait a pontverseny harmadik helyezettje.

A versenytempóval Max Verstappen is elégedett volt, de egy körön egyelőre nem tudta azt hozni, mint csapattársa. "Változtattunk a beállításokon az első edzés után és úgy érzem, hogy erősek vagyunk. A lágy keveréken jók voltunk a hosszú etapokon, de fejlődnünk kell az egykörös tempót tekintve, mert bár a szükséges adatokat begyűjtöttük, de nem volt tiszta köröm."

A holland szerint a szuperlágy gumikkal lehetnek gondok vasárnap. "Minden körben érezhetően veszített a tapadásból és egyre lassabb lett, úgyhogy érdekes lesz ez a versenyre. A hosszú etapokon mutatott tempónk viszont jó, volt előttem egy Ferrari és utolértem, szerintem ez jó jel."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: