DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Rosberg győzelmet akar, nem második helyet

Az éllovas továbbra sem számolgat és nem gondolkodik azon, hogy mennyire közel van az F1-es világbajnoki cím - a texasi hétvégéből is a legtöbbet akarja kihozni, a győzelem a célja.

Döntő futam lehet az USA Nagydíj a világbajnoki csatában, hiszen ha Lewis Hamilton nem tud nyerni, alighanem búcsút mondhat az idei címnek - feltéve persze, hogy Nico Rosberg nem esik ki. A német pilóta a siker kapujában áll és tőle is megkérdezték, hogy hogyan viselné, ha elveszítené a bajnokságot Hamiltonnal szemben - a brit ugyanerre a kérdésre azt válaszolta, hogy ő fordított esetben férfiként.

nicorosberg-mercedes-2016



"Nem gondolkodtam ezen, mert jelenleg több futamgyőzelmet tervezek, nem mást" - mondta Rosberg. "Az ilyen negatív gondolatokat egyértelműen kizárom. Ennek semmi értelme, az nem tesz engem gyorsabbá ezen a hétvégén, ha azon gondolkodom, hogy hogyan fogom érezni magam, ha veszítek. Ez nem működik."

Rosberg óriási formában van, sorra nyeri a futamokat a nyári szünet óta, összesen már kilenc győzelemnél tart és innentől akár a második helyekkel is megnyerheti első Formula-1-es világbajnoki címét. Ezen azonban továbbra sem gondolkodik. "Miért pazaroljak energiát arra, hogy olyasmin gondolkodjak, ami még nagyon messze van és ami vagy megtörténik, vagy nem? Jobban teszem, ha a jelenre koncentrálok és abból próbálom meg kihozni a legtöbbet."

"A győzelem a célom ezen a hétvégén is, nem próbálok meg másodikként beérni. Mindent meg fogok tenni a sikerért a leintésig" - tette egyértelművé szándékait.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: