DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sokkal többen néznének egy F1-es sprintet?

Jenson Button szerint túl hosszúak az F1-es futamok és a mai világban az emberek nem tudnak ennyi ideig egy dologra koncentrálni - sprintversenyek és fanboost, ez lehet a jövő.

A Formula-1 népszerűségével kapcsolatos problémák továbbra is napirenden vannak, hiszen a televíziós nézőszámok csökkennek - igaz, ez a többi motorsportról is elmondható. A következő szezonban nem versenyző 2009-es világbajnok Jenson Button szerint ennek egyszerű oka van: túl hosszúak a futamok.

button-mclaren-honda-szingapúr



"Én sosem nézek meg egy teljes szakaszt a Tour de France-ból. Felveszem a szakaszt, de csak az utolsó tíz percet nézem meg, vagy ha sprintfutam, akkor az utolsó másfél percet. Nem tudom, hogyan lehet legyőzni ezt. Mindig lesznek fanatikus szurkolók, de be kell vonzanunk a fiatalabb nézőket is és nehéz rávenni őket, hogy nézzenek valamit másfél óráig."

"Számomra izgalmas a Formula-1, de sok ember úgy gondolja, hogy alig pár előzés történik és a másfél órából tíz perc telik akcióval. Számomra ez is rendkívül érdekes, hogy ki mit vállal be a csatákban, vagy a stratégiában, de sokak számára ez nem elég és meg is értem őket. A rövid versenyek vannak ma előtérben, a sprintfutamokat szívesebben nézik, mint a másfél órás nagydíjakat" - magyarázta a brit.

"Egyszerűen ilyenek vagyunk mi, emberek. Sokkal kevesebb ideig tudunk egy dologra figyelni, nem tudunk leülni és egy valamivel foglalkozni hosszú időn keresztül. Ezen felül a szurkolókkal való interakciókra is szükség van" - utalt a Formula-E-ben bevezetett rendszerre. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: