DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Teljesen átalakul a Renault működése

Fred Vasseur szerint az F1-es istállónál nem megy minden egyik napról a másikra, de folyamatosan bővítik a csapatot a megfelelő emberekkel és a következő hetekben még többen csatlakoznak majd hozzájuk.

Rendkívül mélyről kell felállnia a Formula-1-be visszatérő Renault-nak, hiszen a francia istálló a teljesen szétesett Lotus romjaiból próbál ismét komoly csapatot építeni. Ez nem megy egyik pillanatról a másikra még akkor sem, ha az anyagi háttér rendben van - Fred Vasseur beszélt arról, hogy mindent megtesznek a megfelelő szakemberek leigazolásáért, 2020-ban pedig világbajnokok szeretnének lenni.

renault-szerviz-2016



"Sok embert szerződtettünk, nagyjából nyolcvanötöt a szezon kezdete óta és növeljük az épület méretét" - mondta a csapat első embere. "Nem dönthetsz úgy, hogy oké, akkor szerzek még száz embert, ők mind kezdenek holnap és már rendben is vagyunk. Ez nem így működik" - magyarázta a helyzetet.

"Nem lehet a négyszázfős csapatból nyolcszázfős csapatot építeni egy hét alatt, lépésről lépésre kell haladni. Annak semmi értelme, ha csak úgy hozunk embereket, hogy a számok rendben legyenek, ez hiba lenne. Meg kell erősödnünk pozícióról pozícióra és bár nem adhatok meg neveket, mert sportszerűtlen lenne, de tetőtől talpig megerősödik a csapatunk a következő hetekben-hónapokban" - szögezte le Vasseur.

Szerinte Enstone-ban óvatos és jól megtervezett munkára van szükség, nem a munkavállalók számával kell játszani. "Annak például nincs értelme, hogy van húsz emberünk a szélcsatornában, ha nincs senki, aki megtervezze az elemeket. Részemről ez nem a számokról szól, ide kell csábítanunk a megfelelő személyeket. A következő hetekben már látni fogják, hogy jó munkát végzünk."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: