DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Óriási formában zárhatja az évet a Red Bull

Az energiaitalos F1-es istálló nyomás alatt tartja a Mercedest, Daniel Ricciardo pedig a nyári szünet óta több pontot szerzett Lewis Hamiltonnál - izgalmas 2017-es szezon elé nézünk?

Lewis Hamilton esélyei jelentősen lecsökkentek a 2016-os világbajnoki címre, sőt,a nyári szünet óta nem csak Nico Rosberg, de a Red Bull is jobban teljesít a britnél - főleg Daniel Ricciard eredményei kiemelkedőek. Az már biztos, hogy ebben a szezonban nem éri el Hamiltont az ausztrál, de a 2017-es szabályváltozások és a Red Bulltól várt előrelépés miatt egyáltalán nem mindegy, hogy Ricciardo hogyan zárja a szezont.

ricciardo-malajzia-redbull



Igaz, hogy Hamilton malajziai kiesése is erősen közrejátszik ebben, de a nyári szünet óta Ricciardo szerezte a második legtöbb pontot Rosberg után, a Red Bull pedig összességében inkább a Mercedesszel csatázik és nem a Ferrarival. "Amióta a Red Bullnál vagyok, ebben az évben alakulnak a legjobban a dolgok. Minden fejlesztésünk jól működik és Maxszal nagyon jót csatázzunk, húzzuk egymást előre. Nagyon magas szinten versenyzünk" - mondta az ausztrál.

Belgiumot, Olaszországot, Szingapúrt, Malajziát és Japánt figyelembe vége Rosberg 115, Ricciardo 79, Hamilton 63, Verstappen 50, Raikkönen 48, Vettel pedig 45 pontot gyűjtött - a konstruktőrök tekintetében a Mercedes 178, a Red Bull 129, a Ferrari 93, a Force India 53, a Williams pedig 28 egységet szerzett meg.

Hogy milyen szinten, milyen érzésekkel fejezik be a 2016-os évet a Red Bullnál, az fontos lehet 2017-re is - az biztos, hogy a Renault részéről érkezik egy komolyabb fejlesztés majd, de az új szabályok miatt ezúttal az aerodinamika lehet a döntő. Ezen a téren már most is nagyon közel áll egymáshoz a Mercedes és a Red Bull, így ha a pilóták is felveszik Hamilton, illetve Rosberg tempóját, rendkívül izgalmas idény elé nézhetünk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: