DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ők hárman köthetnek ki a Force Indiánál

Sokáig úgy kezelték Danyiil Kvjat F1-es jövőjét, hogy vagy marad a Toro Rossónál, vagy kiszorul a mezőnyből. A friss pletykák azonban Hülkenberg helyetteseként látják, és nem ő az egyetlen meglepő esélyes.

Az általában jól értesült motorsport.com három esélyes versenyzőt is emleget a Force Indiát Renault-ra cserélő Nico Hülkenberg utódjaként. A szabályváltozások miatt a csapat nem akar újoncot, viszont elvárás, hogy olyan képességű versenyző érkezzen, aki képes megizzasztani az istállónál maradó Sergio Perezt. A Mercedes által támogatott Esteban Ocon neve kevésbé meglepő – habár őt is a Renault-hoz képzelték korábban –, Danyiil Kvjaté és Jolyon Palmeré már inkább.



Kvjat valószínűleg nem bánná, ha másik csapatra cserélhetné a Toro Rossót, hiszen a Red Bull-hierarchiában aligha van jövője, függetlenül attól, megtartja-e 2017-re az energiaitalos istálló. A távozáshoz azonban a Red Bull engedélyére lesz szükség, a motorsport.com hírei szerint pedig főnökei még nem döntöttek jövőjéről.

A Force India állítólag Ocont és Palmert is szemmel tartja, köszönhetően csapattársaikhoz viszonyított jó szereplésüknek az utolsó versenyeken, ráadásul nem is ismeretlenek az istálló számára, a francia 2015-ben, Palmer 2014-ben tesztelte a csapat autóját. Ocon csapattársa, Pascal Wehrlein ellenben a hírek szerint nincs a Force India bevásárlólistáján.

Anyagi szempontból mindkét pilóta kívánatos, Ocon érkezése kedvezményeket jelenthet a Mercedes-motor és –sebességváltó árából, miközben Palmer, aki tulajdonképpen helyet cserélne Hülkenberggel, erős szponzori háttérrel rendelkezik. A hírek szerint azonban nem a pénz lesz az elsődleges szempont. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: