DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Férfiként fogok kikapni Rosbergtől

Műszaki problémáiról, szinte hibátlan idei teljesítményéről, és arról az eshetőségről beszélt az austini sajtótájékoztatón Lewis Hamilton, hogy mit tenne, ha év végén kikapna F1-es csapattársától.

Miután Lewis Hamilton összekapott a média képviselőivel a Japán Nagydíj Snapchat-botrányát követően, az USA Nagydíj hivatalos sajtótájékoztatójára is meghívták. Ezúttal az esemény zökkenőmentesen zajlott, habár a háromszoros világbajnoknak talán a múltkori események utózöngéjeként kissé provokatív kérdésekre is válaszolnia kellett: például hogyan élné meg, ha év végén kikapna Nico Rosbergtől.

„Meg fogom próbálni férfiként kezelni. Nem nyerhetsz meg mindig mindent. Meg kell nézni a múlt világbajnokait, akik címeket nyertek és veszítettek el. Ez is a játékhoz tartozik. Olyan helyzetben vagyok, hogy még sok pontot szerezhetek, ezért hiszek benne, hogy bármi lehetséges. Amint eldőlt, és az említett dolog történik, csak azt tehetem, hogy a jövőre összpontosítok. Az élet menni fog tovább, a következő szezonban pedig erősebbek leszünk” –idézi a motorsport.com Hamilton sajtótájékoztatón elhangzott szavait. Pályafutása során egyedül 2011-ben végzett csapattársa (Jenson Button) mögött az összetettben.



„Mindig is szorosak voltak a csatáink. Ha minden feltétel egyforma lenne, biztos, hogy milyen eredmény születne… Ez az év kicsit más volt, ami a teljesítményünk illeti, elsősorban műszaki okok miatt, amivel én nem tudok mit kezdeni” – folytatta a címvédő azzal, hogy a balszerencse üldözte a nagydíjak folyamán, de amikor összeállt minden, szinte hibátlan teljesítményt nyújtott: „10-ből 9-szer, ha az autó rendben volt, elvégeztem a munkát vele, amit kellett, és volt néhány eset, amikor az első néhány másodperc nem alakult olyan jól. De a motorsport ilyen.”

Hamilton arról is beszélt, hogy a szezon előtt a rajtproblémákon dolgozott a Mercedes főhadiszállásán: „Nem szűnik a szezon kezdete óta, talán többet törtük rajta a fejünk, mint bármi máson. Múlt héten a gyárban voltam. Reméljük, ezen a hétvégén jobban jön ki a lépés.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: