DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Renault-pilóták számára a karrierjük a tét

Óriási a nyomás Jolyon Palmeren és Kevin Magnussenen - nem hibázhatnak, mindent tökéletesen kell csinálniuk, sőt, extra teljesítményt kell hozniuk a hátralévő futamokon. Persze lehet, hogy ez is kevés.

A szezon első felében gyengén teljesített, de az utóbbi versenyhétvégéken jó formát mutat Jolyon Palmer - igyekszik mindenáron bizonyítani, hogy még ne írják le a Formula-1-ben. A brit pilóta szerint újoncként nagyon sok dolgot kellett megtanulnia, az autóval sem volt egyszerű dolga, most pedig már a hatalmas nyomás nehezíti a feladatát.

palmer-renault-suzuka-2016



Palmer Malajziában első pontját is megszerezte a királykategóriában, sőt, szerinte Japánban még ennél is jobban teljesített, csak ezúttal nem volt szerencséjük - a saját teljesítményével elégedett volt. "Az én szemszögemből nézve egyre magabiztosabbnak és erősebbnek érzem magam, versenyről versenyre egyre jobban teljesítek és ez az, ami várható az első szezontól" - nyilatkozta.

2017-re azonban sem neki, sem Kevin Magnussennek nincs helye, a Renault-nál pedig már csak egy ülés szabad, miután szerződtették Nico Hülkenberget. A csapat részéről beszéltek arról, hogy két vezérpilótát szeretnének, de kérdés, hogy ez kinek az esélyeit növeli - a jelenlegi pároson lévő nyomást mindenesetre biztosan nem csökkenti.

"A legnagyobb nyomás az időmérőkön van, hiszen olyankor minden egy körön múlik. Ha nem rakjuk össze tökéletesen a kört, akkor nem jutunk be a Q2-be, ami meg is történt velem Malajziába, Kevinnel pedig Japánban. A versenyen már könnyebb a helyzetünk, mert nem egy körünk van megmutatni, hogy mit tudunk" - idézi Palmert az Autosport.

"Nem hibázhatunk, de túl óvatosak sem lehetünk, mert meg kell mutatnunk, hogy mit tudunk. A karrierünk forog kockán, enélkül egy kicsit könnyebb lenne. Persze a Formula-1-ben mindig van nyomás, de amikor a karrierünk a tét, akkor minden másodperc feszült."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: