DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

A McLarentől jöhet a Ferrari új csapatfőnöke

A sajtóban egyre többször rebesegtnek krízist a Ferrarival kapcsolatban, ami könnyen lehet, hogy a Scuderia jelenlegi F1-es csapatfőnökének, Maurizio Arrivabenének az állásába fog kerülni.

A maranellóiak korábbi mérnökének, Luca Baldisserinek nemrég napvilágra került nyilatkozata valószínűleg kiverte a biztosítékot a Ferrarinál, amely csak újra olaj volt a tűzre, már ami vörösök helyzetét illeti. Az olasz akkor kvázi úgy fogalmazott, hogy fejétől bűzlik a hal, mondván sem az elnök Sergio Marchionnénak, sem pedig a csapatfőnök Maurizio Arrivabenének nincsen F1-es tapasztalata. Baldisseri hozzátette, hogy az új technikai vezető, Mattia Binotto jelenleg rossz helyen van, mert bár autót építeni kevésbé tud, annál jobban tudná irányítani a gárdát.



Olasz lapértesülések szerint Binottónak reális esélye van az előrelépésre, a spanyol médiában pedig az a hír jelent meg, hogy a McLaren jelenlegi csapatfőnöke, Eric Boullier veheti át Arrivabene helyét. A híresztelések mellett Flavio Briatore, a Ferrari ősi kritikusa ismét kihasználta az alkalmat arra, hogy belerúgjon egyet a gárdába. „Marchionne hiába fektet az egészbe rengeteg pénzt, a Forma-1 veszélyes vadállat, és ha nem ismered ki eléggé, darabokra szaggat” - nyilatkozta az olasz a Radio Capital TG Zero nevű műsorában.

„Minden évben azt gondoljuk, hogy ez a Ferrari szezonja lesz. Nem pénzhiányról van itt szó: nem, hiszen mindenük megvan. Inkább az a helyzet, hogy a Ferrarinál ugyanazok vannak, akik két évvel ezelőtt, és ha valaki elmegy, akkor nem helyettesítik. Úgy gondolom, az eredmények csak ennek a logikus következményei” - tette hozzá a Renault egykori csapatfőnöke, aki legutóbb az Olasz Nagydíjon jelent meg F1-es paddockban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: